Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 12-11-2017 jaargang 14 nr 41 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemmingen en de maaltijden in de kerk.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 12 november10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf
organistHennita van der Zee
koffieschenkersTheo Hertog & Anne Jan Kooistra
de bloemen gaan naarzr. van der Boon van de Ruitersmolenweg
Zondag 19 november10.00 uurvoorgangerds. P. van der Meulen uit Apeldoorn
organistHenk Mulder
koffieschenkersAnne & Corry Schiebaan

Jarig

Komende dinsdag 14 november is zr. Diks van de Molenvaart jarig, en de dag erop, woensdag 15 november, is zr. van den Beld van de Zwarte bergweg jarig. We willen als gemeente u beiden hiermee van harte feliciteren, en wensen u een fijne verjaardag en Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

De 1e collecte van vandaag

Geen eigen kamer, verdrietige volwassenen om je heen, steeds weer verhuizen, en altijd weer die onzekerheid, of je in Nederland blijven mag. Kinderen, die in een asielzoekerscentrum opgroeien, hebben vaak traumatische dingen meegemaakt, voordat ze naar Nederland kwamen. En als ze eenmaal hier zijn, krijgen ze nog meer te verwerken.

Samen met andere organisaties staat KerkinActie op de bres voor deze kinderen. Er worden allerlei activiteiten voor hen georganiseerd: kinderen kunnen een weekje op vakantie, er zijn recreatieve en sportieve activiteiten in asielzoekerscentra, en kinderen kunnen op individuele rechtshulp of juridische bijstand een beroep doen.

Met deze collecte steunt u de inzet van KerkinActie voor vluchtelingkinderen en voor andere diaconale projecten in Nederland. Van harte aanbevolen!

De diakenen.

De hond in de pot?

Samen eten is een maandelijkse activiteit binnen onze kerk.

Maandelijks schuiven 35 tot 50 personen aan om gezellig samen van een maaltijd te genieten.

Helaas is het aantal mensen, dat de maaltijden kookt, een steeds kleinere groep mensen geworden. Het kan toch niet zijn, dat dit goede initiatief vanwege te weinig kokers stoppen moet? We rekenen op uw hulp! Daarnaast zijn wij ook op zoek naar mensen, die met het klaarzetten van de tafels en de afwas helpen willen.

Voor verdere informatie en aanmelding kunt u bij Ans Fillekes 055-5410389 terecht.

Kerkenraadsvergadering

De kerkenraad vergadert komende woensdagavond 15 november a.s. om 19.30 uur in de kerkenraadskamer.

De 1e collecte van volgende week

Bemoedigende woorden. Je kunt hen door een telefoontje of een bezoekje krijgen. Een andere manier kan het lezen uit een dagboekje zijn. Het lezen van een stukje bijbeltekst en een overdenking kan troost geven of tot nadenken stemmen.

Onze diaconie deelt jaarlijks dagboekjes aan gemeenteleden boven de 70 jaar uit.

Op 19 november collecteren we voor diaconaal werk om onder andere de bijbelse dagboekjes te kunnen bekostigen.

Deze collecte wordt door de diaconie van harte bij u aanbevolen.

De diakenen.

Samen eten kerstmaaltijd

Om alvast in de agenda te noteren: 19 december kerstmaaltijd in onze sfeervolle kerk.

De Samen eten commissie.

Paus tegen mobiele telefoons

Paus Franciscus is tegen het gebruik van mobiele telefoons. Tijdens de mis, die hij op het Sint-Pietersplein voor tienduizenden mensen opdroeg, zei hij, dat de priester in een liturgische tekst zegt ‘Verheft uw hart’, en niet ‘Verheft uw mobieltje’.

De kerkvorst noemt de mobiele telefoon een lelijk ding. Hij stoort zich eraan, dat gelovigen op het plein massaal hun telefoon omhoog houden, ‘en soms ook priesters en zelfs bisschoppen!’.

De paus, die een sober leven voorstaat, is sinds zijn aantreden nooit met een mobiele telefoon gezien. Ook rijdt hij in een tamelijk goedkope auto.

Teletekst, 08-11-2017.

Kerkdienst

We lezen vandaag een brief uit het boek Openbaring, en wel hoofdstuk 3:14-22. Daarin staan zowel bemoedigingen als waarschuwingen. We gaan eens na, wat deze woorden in onze huidige tijd ons te zeggen hebben.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >