Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 03-12-2017 jaargang 14 nr 44 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over het adventsproject en Gambia.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 03 december10.00 uurvoorgangerds. L. Kraan uit Apeldoorn, 1e adventszondag
pianistBob Fillekes
koffieschenkerswijk 03
de bloemen gaan naarbr. van Gelder van de Ds. van Krevelenweg
Zondag 10 december10.00 uurvoorgangerds. P. van der Meulen uit Apeldoorn, 2e adventszondag
organistHennita van der Zee
koffieschenkersAnja de Graaf & Tilly Hertog

Jarig

Komende donderdag 07 december is br. Griesdoorn van de Lage bergweg jarig. Het is voor u een bewogen en moeilijk jaar geweest. Eerst zelf de zware operatie, en daarna de ziekte en het sterven van uw vrouw. We hopen met u en uw kinderen mee, dat het alles een plek krijgen kan, en we hopen als gemeente, dat u toch samen met uw dierbaren bij deze bijzondere dag op gepaste wijze stilstaan kunt.

Lieve mensen

Bij deze wil ik, ook namens Henk, iedereen voor de betrokkenheid en medeleven in de afgelopen periode heel hartelijk bedanken. Helaas is de chemotherapie van de lymfklierkanker niet voldoende geweest. Het is noodzakelijk, dat er nu gedurende een aantal maanden volgende kuren komen. Inmiddels zijn deze al begonnen.

Met een hartelijk groet, Femmy Hoets.

1e Adventszondag

Op deze 1e zondag van advent horen we hier, dat de engel Gabriel aan Zacharias vertelt, dat Elisabeth, zijn vrouw, een zoon baren zal. Zacharias is met stomheid geslagen. Zichtbaar teken daarvan zijn de stenen, die dicht bij elkaar liggen.

In de basisvorm zien we rode bloemen, die naar de Heilige Geest verwijzen, waarvan dit kind vervuld zal zijn.

Beste gemeenteleden van 70+ en ouder

Vorig jaar hebben we een lijst achterin de kerk gehangen, waarop u aangeven kon, of u een bijbels dagboekje ontvangen wilde. Dit jaar vragen we dit opnieuw, maar alleen aan nieuwe 70+-ers in onze gemeente, en ook, als u uw wens van vorig jaar veranderen wilt. Had u bijvoorbeeld vorig jaar geen boekje, en wilt u nu wel een boekje, wilt u dat dan op de lijst aanstrepen? Ook als u vorig jaar niets aangegeven heeft, verzoeken wij u om dit alsnog te doen. We hopen zo iedereen, die dit wenst, een mooie attentie te bezorgen.

De diaconie.

De 1e collecte van vandaag

Help de nieuwe kerk in Drachten. Yours!, pioniersplek in Drachten, wil voor tieners en hun ouders een plek zijn. Omdat tieners vaak moeilijk te bereiken zijn, is men in Drachten met activiteiten voor ouders van tieners begonnen. Zij worden uitgedaagd om samen met andere ouders de bijbel in één jaar tijd te lezen. De groep, die ontstond, komt nu ook regelmatig in een café voor inhoudelijke en gezellige bijeenkomsten samen.

Sinds september 2017 werkt het pioniersteam met 4 locaties van middelbare scholen samen om met nieuwe tieners in contact te komen. Om samen met hen over de bijbel na te denken, te bidden, leerling van Jezus te zijn, en een community vormen. Doel is, dat tieners zelf actief worden!

De Protestantse kerk stimuleert en ondersteunt pioniersplekken zoals Yours!. Op zondag 03 december is de collecte voor dit belangrijke missionaire werk bestemd. Doet u mee?

De diakenen.

Gambia

In de Kerknieuws van vorige week hebben wij u geschreven, dat wij vandaag na de kerkdienst bij het koffiedrinken in het Trefpunt u kort over het schoolproject in Gambia informeren zullen. Wij kunnen u dan enkele foto’s van de school in aanbouw laten zien. Voor diegenen, die dit project met een contante gift ondersteunen willen, staat er een emmertje klaar, waarin u uw gift deponeren kunt. Alle gevers bij voorbaat onze hartelijke dank. Tot straks bij de koffie!!!

Astrid & Frank Bak.

Ons Kerkblad

Vorige week stond in de Kerknieuws, dat de kopij voor Ons Kerkblad afgelopen vrijdag ingeleverd moest worden.

Dat bleek een vergissing: het kan t/m komende vrijdag 08 december nog bij Wilma Boot ( Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ingeleverd worden. Dus er is nog gelegenheid voor degenen, die nog kopij hebben, om het alsnog in te leveren.

Winterstop

Zaterdag 09 december 2017 sluiten we om 15.00 uur de Schuur tot donderdag 01 februari 2018 13.00 uur. De medewerkers van de Schuur wensen u een gezegend kerstfeest en een goed Nieuwjaar.

Kinderkerstfeest

De musical De Kerststal, die door de kinderen van de hervormde gemeente Beekbergen ingestudeerd is, is op zondagmiddag 17 december om 16.00 uur in het Hoogepad te bekijken.

Jona

Wat met de tombe te doen, waarin de profeet Jona liggen zou? Archeologen in het verwoeste Mosul moeten kiezen: de tombe in ere herstellen of een per ongeluk ontdekt deel van de bijbelse stad Nineve opgraven.

De moskee, waar de tombe in stond, is 3 jaar geleden door de Islamitische Staat verwoest. Een geval van beeldenstorm: IS meent, dat graven in moskeeën niet thuis behoren. Zo raakte een belangrijk bedevaartsoord voor soennitische moslims verminkt. Daar in oost-Mosul staat nu alleen nog de tombe overeind, en die bevat volgens de islamitische overlevering het lichaam van niemand minder dan Jona.

De bijbelse profeet kreeg van God de opdracht om de inwoners van de bandeloze stad tot inkeer te brengen. Dat lukte hem, waarop God besloot om de stad niet te vernietigen. Het verdwijnen van het gebedshuis rond de profeet, die ook door moslims vereerd wordt, is vervelend, maar geen ramp. De betonnen moskee stamde uit de jaren ´80, en kan vrij gemakkelijk door een nieuw exemplaar vervangen worden.

Overigens is al een tijd duidelijk, dat het niet Jona is, die in de tombe ligt. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een christelijke geestelijke uit de 7e eeuw, die voor hem aangezien wordt.

Trouw.nl, 15-11-2017.

Vanuit de gemeente

Afgelopen woensdag 29 november heeft br. Schraa van de Heimeriete in het ziekenhuis van Zwolle een hartoperatie ondergaan. Als alles naar wens gegaan is, is hij inmiddels naar het Gelre ziekenhuis van Zutphen overgebracht. We hopen met hem en zijn vrouw, dat alles zonder problemen verlopen is, en wensen hem een voorspoedig herstel toe.

Afgelopen donderdag 30 november heeft br. van Gelder van de Ds. van Krevelenweg in het Gelre ziekenhuis van Apeldoorn een staaroperatie ondergaan. We hopen met hem en zijn vrouw mee, dat zijn zicht hiermee verbeterd is.

Komende donderdag 07 december ondergaat onze voorzitter Wilma Kooistra van de Wolterbeeklaan in het Gelre ziekenhuis van Apeldoorn een noodzakelijke knieoperatie. We hopen met haar en haar man mee, dat de medische ingreep naar wens verlopen zal.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >