Logo PKN

Menu

Avondmaalscollecte Leprazending (28 januari) PDF   E-mail
Op zondag 28 januari 2018 wordt wereldwijd stilgestaan bij het lot van leprapatiënten.
In het materiaal van Wereld Lepra Dag staat dit jaar Moni uit Bagladesh centraal. Moni heeft lepra en dat is goed te zien. Ze heeft vlekken op haar handen die stompjes zijn geworden. Iedereen is bang voor haar. Moni is moederziel alleen. Maar het ergste is dat niemand haar meer aanraakt, dat ze nooit meer een knuffel krijgt. Zelf niet van haar man en kinderen!
Lepra is een afschuwelijke ziekte die levens compleet verwoest. Iedere twee minuten wordt er iemand getroffen door lepra. Het zijn vaak de allerarmsten. Mensen die het toch al onzettend moeilijk hebben. Vroegtijdige behandeling kan allerlei nare misvormingen, zoals bij Moni, voorkomen. Het zorgt er bovendien voor dat mensen niet uitgesloten worden.
Leprazending is een christelijke organisatie die zich wereldwijd inzet voor mensen als Moni. Ze doen er alles aan om lepra in een vroeg stadium op te sporen. Ook helpen zij mensen en gemeenschappen die getroffen zijn door lepra. Zo voorkomen zij handicaps, armoede en uitsluiting. Helpt u mee?
www.leprazending.nl
 
Volgende >