Logo PKN

Menu

Op weg naar een Taakgroep communicatie (28 februari ) PDF   E-mail
Al geruime tijd wordt er op velerlei manier gesproken over de communicatie binnen onze gemeente. Nou

is communicatie een ruim begrip. Het kan gaan over de communicatie binnen onze gemeente, of juist over externe communicatie in Beekbergen of daarbuiten. Het kan gaan over allerlei vormen van communicatie: Kerkklanken, de website, de afkondigingen vooraf aan de erediensten, het gebruik van schermen in de kerk, het rondbrengen van de liturgie en alles wat u verder nog kunt bedenken over hoe we met elkaar en met onze omgeving contact onderhouden.

.

Het boeiende daarbij is dat iedereen een mening heeft over communicatie: over wat er moet, en wat er vooral niet moet. Over wat er goed gaat, en wat er niet goed gaat.

Al geruime tijd is er het voornemen om een Taakgroep op te zetten op het gebied van communicatie en het goede nieuws is: dat gaat nu feitelijk gebeuren. Kees Slingerland zal vanuit onze gemeente deze taakgroep coördineren en zal daarover contact onderhouden met Anne Haijes en ondergetekende, om de verbinding met de kerkenraad te houden.

.

Twee bijeenkomsten
De start zal gestalte krijgen op een tweetal avonden: 30 januari en 28 februari aanstaande, van 19u30 tot 21u45 in Het Hoogepad.
Tijdens de eerste avond bespreken we met een groep gemeenteleden een aantal centrale vragen die voorafgaan aan het formuleren van een communicatieplan. Hierbij gaat het om vragen als: wat voor gemeente zijn we en willen we graag zijn? Wie willen we graag betrekken bij onze gemeente?
De antwoorden op deze vragen geven de richting aan voor de concrete invulling van de communicatie tijdens de tweede avond.

.

Begeleiding
Juist omdat het gaat over een breed onderwerp en over vele meningen is er voor gekozen de start te laten begeleiden door Laetitia van der Lans van De Zalige Zalm, bureau voor geloofscommunicatie. Dit bureau uit Deventer helpt kerken die hun communicatie willen verbeteren en zij zal dit traject in onze gemeente begeleiden.

.

Meedenkers
We nodigen ongeveer 20 gemeenteleden uit om tijdens deze twee avonden mee te denken over deze communicatievragen. Het kan zijn dat u daar persoonlijk voor uitgenodigd bent of binnenkort wordt. Maar mocht dat niet het geval zijn, en u graag mee wilt doen: meld u dan s.v.p. aan bij Kees Slingerland (06 57595175 of Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ).
Na deze twee bijeenkomsten zal duidelijk zijn welke communicatiedoelen we willen gaan realiseren en daartoe zal een taakgroep communicatie worden samengesteld.

Op deze manier hopen we met een  brede groep mensen uit onze gemeente meer samenhang en afstemming  te brengen in de communicatie om zodoende het gemeenteleven te ondersteunen en de zichtbaarheid van onze kerk in onze omgeving te versterken.

.

Namens de kerkenraad, Milo Laseur

 
< Vorige   Volgende >