Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 21-01-2018 jaargang 15 nr 03 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over het koffiedrinken na de kerkdienst en de maandelijkse maaltijd.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 21 januari10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf
organistWillem Kroon
koffieschenkersReinoud & Zwanette Roukema
de bloemen gaan naarbr. van den Beld van de Zwarte bergweg
Zondag 28 januari10.00 uurvoorgangerds. G. de Ruiter uit Elburg
organistHennita van der Zee
koffieschenkersAag & Wim Vogelsang

Jarig

Komende zaterdag 27 januari is zr. Meuleman van het Mark jarig. We willen als gemeente u samen met uw man hiermee van harte feliciteren, en wensen u een fijne dag en Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

Koffiedrinken na de kerkdienst

Deze morgen is er, behalve de gelegenheid om na de kerkdienst achterin in de kerk een kopje koffie of thee te drinken, ook de mogelijkheid om dat bij Jaap & Corry Hertgers aan de Dorpstraat te doen. Er is dan volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, en nog wat over de kerkdienst of andere zaken na te praten. Een ieder is van harte welkom.

Actie Kerkbalans

Komende weken, van 20 januari t/m 03 februari, is er weer de jaarlijkse actie Kerkbalans met als thema dit jaar ‘Geef voor je kerk’. Dankzij uw bijdrage kan de kerk voortbestaan en aan anderen blijven geven. Daarom vragen wij u weer om een toezegging voor de vrijwillige bijdrage voor komend jaar. Deze week zullen weer verschillende gemeenteleden op stap gaan om de bekende enveloppe bij u af te geven, en volgende week weer te komen ophalen. Wij hopen op een positieve reactie en uw aller medewerking, zodat alles goed en vlot verlopen kan. Alvast hartelijk dank.

Voorzitter Commissie van kerkrentmeesters.

Beste gemeenteleden en mee-eters

We hebben als diaconie 10 jaar geleden voor de 1e keer in het Trefpunt samen een maaltijd georganiseerd, voor iedereen, die trek erin had. Inmiddels zijn we al helemaal eraan gewend en behoorlijk professioneel. Elke laatste dinsdag van de maand is er de gelegenheid om gezamenlijk de maaltijd te gebruiken en buren of vrienden daarbij uit te nodigen. Het is altijd een gezellig samenzijn met goede maaltijden voor weinig geld (€ 5.-).Vrijwilligers, die koken en tafel dekken en de afwas doen (er kunnen altijd meer vrijwilligers bij). Kortom, als u nog nooit geweest bent, moet u het beslist eens proberen. Het opgavenformulier hangt altijd de zondag voor de maaltijd in de kerk. Van harte welkom dinsdag 30 januari. We beginnen om 18.00 uur, maar het Trefpunt is al om 17.30 open.

De diaconie.

Ynske Jiskoot gaat nu naar de kerk

Op de middelbare school was ik nogal een rebel. Ook werd ik er 3 jaar lang gepest, en kreeg ik een relatie met een jongen, die zelf veel problemen had. Uiteindelijk dronk ik op een avond 10 glazen wijn, en toen ik drugs gebruiken ging, ging het helemaal mis. Ik stopte met mijn mbo-opleiding, had met iedereen ruzie, was thuis niet te houden, en gebruikte alles door elkaar. Alles, behalve heroïne.

Ik was op een punt, dat ik niets meer te verliezen had. De wereld was tegen me, en ik was tegen de wereld. Ik ging 's avonds huilend naar bed, en kon met mijn ouders maar moeilijk erover praten. Intussen probeerde ik van alles. Ik ging in therapie, probeerde alternatieve geneeswijzen, ik mediteerde. Die dingen hielpen vaak maar voor even.

Toen een vriendin van me 2 jaar geleden vroeg, of ik naar de kerk mee wilde, dacht ik: 'fuck it'. Supercynisch ging ik zitten. Het was in de City life church in Den Haag. De pastor hield een preek over liefdesverdriet, en ik begon te huilen. Ik was namelijk net weer uit een rare relatie gestapt. De gemeenschap voelde zo warm en welkom. Ze veroordeelden me niet, ondanks de shit, die ik gedaan heb. Het voelde als familie. Dat moment, die liefde, heeft mijn hart geopend, en mijn leven veranderd. Ik heb altijd wel geloofd, dat er Iets is, en dat er een God zou kunnen zijn. Dus zo groot was de stap naar het geloof ook weer niet.

Mijn moeder houdt zich met spiritualiteit bezig, ze doet aan reiki. En mijn vader is een atheïst, die niets van het geloof hebben moet. Hij vond het echt een probleem, dat ik naar de kerk ging. Nu nog heeft hij moeite ermee: Hij ziet het als een sekte, die je dingen oplegt. Ik deel veel over het geloof via sociale media. Daarmee hebben veel familieleden moeite. Maar er zijn ook niet-christelijke vrienden, die zeggen, dat ik beter eruit zie, en dat ik nu rust uitstraal. Vroeger werd ik vaak boos. En dan deed ik anderen pijn, omdat ik zelf pijn had.

Je wilt niet weten, hoe vaak ik over mijn begrafenis gefantaseerd heb. God is de reden, dat ik nog leef. Ik ben heel dankbaar, dat ik niet opgegeven heb. Nu ben ik nog wel eens verdrietig. Maar ik voel niet meer die leegte, die ik vroeger probeerde op te vullen met alle shit, die er bestaat.

Trouw.nl, 16-01-2018.

Vanuit de gemeente

Zr. Verkaik van het Notaris Feithpad is als gevolg van een val rond de feestdagen enkele weken in Randerode geweest, maar inmiddels is ze weer thuis. Hopelijk gaat het weer helemaal goed.

Br. van den Beld van de Zwarte bergweg is inmiddels vanuit het ziekenhuis van Nieuwegein weer thuis gekomen. Hij moest aanvankelijk rond de feestdagen voor de medische behandeling geduld oefenen, maar het was het waard, want alles is voortreffelijk verlopen. We delen als gemeente in de dankbaarheid van hem en zijn vrouw.

Br. & zr. Westerik van de Veldbrugweg lagen gezamenlijk in het Gelre ziekenhuis, maar inmiddels is br. Westerik naar Randerode overgebracht. Het zijn geen gemakkelijke tijden voor hen beiden. We wensen hen daarin sterkte toe.

Zr. Hoets van het Kanaal zuid ondergaat momenteel in het Gelre ziekenhuis een medische behandeling, waarbij ze geheel in isolement verblijven moet. Het zijn zware tijden voor haar en haar man. We wensen hen Gods nabijheid en kracht toe, en hopen met hen mee, dat de behandelingen goede resultaten geven zullen.

Afgelopen dinsdag 17 januari is zr. van der Schoor van de Hoge bergweg in de Isala klinieken in Zwolle aan haar rug geopereerd. Deze ingreep is voorspoedig verlopen, en als alles naar wens gaat, kan zij dit weekeinde naar huis terugkeren. We zijn met haar dankbaar, dat alles zo goed verlopen is.

Kerkdienst

In de bijbel staan heel veel mooie woorden en verhalen, waaraan velen steun en kracht ontlenen. Maar er staan ook minder mooie verhalen in. Deze morgen lezen we een bijbelgedeelte daarvan: Matth. 2:13-23, waarin veel kinderen om het leven gebracht worden. We gaan erover nadenken, wat dat verhaal ons te vertellen heeft, en welke betekenis we eraan geven kunnen

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >