Logo PKN

Menu

Open Doors PDF   E-mail
Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan. Ik geef raad, op jou rust mijn oog.


(psalm 32:8)
De kerken in het Midden-Oosten lopen leeg. Veel christenen in landen als Syrië en Irak vluchtten voor het geweld. Daardoor dreigt de invloed van het Evangelie minder te worden in die regio.

Ouders en kinderen in verwarring
Irene schrijft een blog waarmee ze ouders, zowel christelijk als islamitisch bemoedigt kinderen op te voeden. In het Midden-Oosten zijn families heel hecht, wat een zegen is. Ze kunnen altijd iemand bellen om bij te springen. Dit brengt ook problemen met zich mee. Doordat verschillende volwassenen zich met de opvoeding bemoeien ontstaat er verwarring onder de kinderen.

En toch…  God is er ook nog
Er is behoefte aan kennis en advies over  opvoeden met christelijke waarden. In deze regio liggen opvoedboeken hierover niet voor het oprapen. Daarnaast is toegeven dat je hulp nodig hebt, een teken van zwakte. Irene voelde zich geroepen om christelijke waarden aan de orde te stellen via een verhaal met bijbehorend advies. Het gaat bijv. over gelijkheid tussen jongens en meisjes, opvoeden vanuit liefde, toegeven van fouten en vergeving. Christelijke ouders komen door het blog met elkaar in contact en helpen elkaar verder.

Deelgenoot zijn
Bovenstaande situatie werd als gebedspunt vanuit de organisatie gedeeld. Via het Women to women-werk binnen Open Doors wordt dit keer, 2 maanden lang gebeden voor dit initiatief van Irene, opdat ouders worden ondersteund bij de opvoeding van hun kinderen, de verwarring voorbij.

De werkgroep is dankbaar dat een kring van ongeveer 40 vrouwen in Beekbergen, zich bereid verklaarde om vanuit hun huis voor dergelijke gebedspunten te bidden. Er kunnen er altijd nog meer bij!!

Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij O.D.-ambassadeur Janny Hekman
of via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
< Vorige   Volgende >