Logo PKN

Menu

"De Schuur” na …..12½ jaar in het koper! (6 maart) PDF   E-mail
Dat is een feestje waard, zeker weten!Dit jubileum wordt gevierd in het kerkgebouw aan de Lierderstraat te Lieren, op 6 maart a.s. om 19.30 uur.

.

Al die jaren door zijn met succes  gebruikte artikelen verkocht, van glaswerk tot bloempotten, van kookboeken tot romans, van tuinboeken tot gedichten, van schoenen tot avondkleding, van bestek tot tuinstoelen etc.
Ja, ook kleding. Vandaar dat we dat gaan vieren met een heel bijzondere en zeer passende modeshow:

“Kerk op de Catwalk”.
Een modeshow, die laat zien hoe de predikanten aan hun toga gekomen zijn. Het bijzondere hiervan is, dat vanaf de Reformatie (16-de eeuw) de predikanten helemaal geen toga’s droegen. In de Reformatie werd de tijdloze, maar kleurrijke liturgische kleding van de RK-kerk ingeruild voor eigentijdse kleding, een eenvoudig burgerpak: in die tijd een pofbroek, wambuis, hoge Spaanse kraag en een hoge taps toelopende hoed. Want er werd geen onderscheid meer gemaakt tussen de eenvoudige gelovige (de leek) en de geestelijke stand. Maar ook hier sloeg de mode toe.
De show laat een tocht door de geschiedenis zien; de tijd van de lange haardracht, later de pruikentijd, de lange mantel en bef, kuitbroek en op het hoofd een driekantige steek.
En dan wordt vanaf 1854 geleidelijk de toga ingevoerd in de Nederlands Hervormde Kerk. Wat daar precies de achtergrond van is en hoe de ontwikkeling op dit gebied verder is gegaan van de zwarte toga tot de witte, de grijze en de beige albe met de stola in weer de kleuren van het liturgische jaar in de kerk van nu, ja, dat is een ‘onthullend’ en ook een vermakelijk verhaal, dat we u hier niet gaan vertellen, het is niet voor niets een ‘show’!

.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze show,
was u al een trouwe bezoeker van “De Schuur”,
was u altijd al van plan “De Schuur” te bezoeken:
u bent van harte uitgenodigd dit met ons mee te maken.
.

Na afloop van de show kunt u wat met ons wat drinken en over de show  en ook over “De Schuur” napraten.
.

Toegang gratis.

Namens “De Schuur”, Anne Schiebaan
NB. “De Schuur” is weer open vanaf donderdag 1 februari.
.

Openingstijden: 
donderdag  13.00 – 16.00 uur
zaterdag  10.00 – 15.00 uur

Adres: achter Molenvaart 5 te Lieren, bij fietsknooppunt 93.

 
< Vorige   Volgende >