Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 11-02-2018 jaargang 15 nr 06 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemming en de sobere maaltijd.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 11 februari10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf
organistHenk Mulder
koffieschenkersTheo Hertog & Anne Jan Kooistra
de bloemen gaan naarfam. Hertgers van de Dorpstraat 136
Zondag 18 februari10.00 uurvoorgangerG. de Ruiter uit Elburg
organistWillem Kroon
koffieschenkersArno Diks & Loes van Egmond

Jarig

Komende dinsdag 13 februari is zr. Brink van de Dorpstraat jarig. We willen als gemeente u hiermee van harte feliciteren, en wensen u Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

Gespreksgroep

Komende woensdagmorgen 14 februari gaat de gezamenlijke gespreksgroep met de Apostolische geloofsbelijdenis verder. We zijn inmiddels bij het element God de Schepper aangekomen. We komen deze keer in de kerk van Hoenderloo samen, en wel om 10.00 uur.

Sobere maaltijd

Komende woensdag 14 februari is om 18.00 uur in het HoogePad een sobere maaltijd. De Z.W.O-commissie nodigt u voor deze sobere maaltijd met aansluitend het verhaal over het leven van Franciscus van Assisi uit. Dat wordt door iemand van het Apeldoorns vertelgenootschap verteld. U brengt uw eigen sober belegde boterham mee, en wij zorgen voor koffie/thee. Dit om ons op de 40-dagen tijd bezinnen te gaan.

De 1e collecte van volgende week

Armoede, ziekte en huiselijk geweld maken het leven van moeders in Oeganda zwaar. Door de jarenlange oorlog zijn vrouwen en mannen getraumatiseerd. Kinderen konden niet of nauwelijks naar school, en gezinnen kunnen moeilijk rondkomen. Moeders hebben moeite om hun grote gezin iedere dag weer van eten te voorzien, zeker als hun mannen door overmatig drankgebruik gewelddadig zijn. Medewerkers van Mothers’ union bezoeken deze vrouwen, en bouwen een vertrouwensband op. Moeilijke onderwerpen als huiselijk geweld en drankgebruik worden bespreekbaar gemaakt. Samen wordt er aan verbetering gewerkt. Mothers’ union zorgt ook voor zaaigoed, zodat moeders zelf in hun inkomsten voorzien kunnen. Zo worden kwetsbare gezinnen in Noord-Oeganda sterker, en gloort er hoop op een betere toekomst.

Met deze collecte steunt u het werelddiaconale werk van KerkinActie zoals Mothers’ union in Oeganda. Van harte aanbevolen!

De diakenen.

De Kerknieuws van 10 jaar geleden

Recent konden we lezen, dat de maandelijkse maaltijd 10 jaar bestond. Een terugblik van de diaconie op de allereerste keer stond zo in de Kerknieuws:

Dinsdag 29 januari was de 1e maaltijd, die door ons als diaconie in het kader van ‘samen eten’ verzorgd werd. We wisten van tevoren niet goed, wat we verwachten konden, maar er gaven zich al 40 personen op. Dus dat was erg hoopvol.

Om 17.30 uur stonden de tafels gedekt, en iedereen druppelde binnen. Er waren ook mensen van ‘buiten de kerk’, erg leuk! Om 18.00 uur konden we het eten op tafel zetten. Deze avond waren er 3 verschillende stamppotten klaar gemaakt. De avond verliep heel erg gezellig en ontspannen, de reacties waren zeer positief. Het eten smaakte heerlijk, en ook het toetje ging er als pap in. Na afloop hebben we met elkaar nog koffie/thee gedronken, en om ongeveer 20.00 uur was bijna iedereen weer huiswaarts gekeerd.

Er was de gelegenheid om reacties en/of opmerkingen in een schriftje op te schrijven, en hierbij enkele reacties: Het was heerlijk, Heerlijk gegeten, en Een goed begin, tot de volgende keer. De volgende keer staat op dinsdag 26 februari gepland: dus ‘wie treek heeft’, zet die datum alvast in de agenda, en graag tot dan! We weten nú nog niet, wat er dan op het menu staat, en de inschrijflijsten zullen nog opgehangen worden. Kortom: u hoort er nog van.

(Kerknieuws van 03-02-2008)

Kamer: majesteitsschennis schrappen

Een meerderheid in de Tweede Kamer is ervoor om majesteitsschennis uit het Wetboek van Strafrecht te schrappen. Het is alleen nog niet duidelijk, hoe de wet precies eruitzien gaat.

De Kamer sprak woensdagavond over een initiatiefwet van kamerlid Verhoeven (D’66). Die vindt een apart artikel over belediging van het staatshoofd niet meer van deze tijd. Voor het beledigen van de koning staat nu 5 jaar cel; voor het beledigen van burgers 3 maanden.

Behalve D’66 en coalitiepartner VVD zijn ook oppositiepartijen PVV, SP, GroenLinks en PVDA positief. Regeringspartijen CDA en ChristenUnie en de SGP zijn tegen.

Teletekst, 09-02-2018.

Vanuit de gemeente

Vorige week dinsdag 30 januari onderging br. Rozendaal van de Evert Jan Boksweg in het Gelre ziekenhuis een ingrijpende operatie. Eerst leek het goed te gaan, maar in de aansluitende periode heeft hij inmiddels enkele andere aanvullende operaties ondergaan. Het is een heel zware weg voor hem om te gaan, en ook voor zijn vrouw om haar man in alles bij te staan. We wensen hen Gods onmisbare steun en kracht toe om deze moeilijke periode door te komen.

Vorige week vrijdag 02 februari overleed in Randerode br. Westerik van de Veldbrugweg. De jaren door had hij diverse gezondheidsklachten, en vooral de benauwdheid speelde hem regelmatig parten. Deze keer is het hem te zwaar geworden. Afgelopen woensdag 07 februari hebben we hem naar zijn laatste rustplaats in Beekbergen gebracht. Hij laat een lege plaats bij zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen achter. We wensen hen sterkte toe om met deze lege plaats, die hij achterlaat, verder te gaan.

Kerkdienst

We lezen deze morgen Mark. 5:1-20. De Here Jezus ontmoet met Zijn discipelen een bijzondere man. Het klinkt als een curieus, bijna wat raar verhaal, maar het verhaal blijkt een verrassende boodschap te bevatten, en die gaan we eens proberen te ontdekken.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >