Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 25-02-2018 jaargang 15 nr 08 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de Bloemengroet en de Schuur.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 25 februari10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, maaltijd van de Heer
organistHennita van der Zee
koffieschenkersAnja de Graaf & Tilly Hertog
de bloemen gaan naarbr. Vogelsang van de Arnhemseweg
Zondag 04 maart10.00 uurvoorgangerdhr. J. Baas uit Voorthuizen
pianistBob Fillekes
koffieschenkerswijk 02

Jarig

Morgen, maandag 26 februari, is br. van den Beld van de Zwarte bergweg jarig, en komende donderdag 01 maart is zijn schoonzuster, zr. van den Beld van de Lierderstraat jarig. We willen u beiden hiermee van harte feliciteren, en wensen u samen met uw echtgenoten Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

Ontmoeting: Matth. 17:1-9

Jezus gaat met 3 leerlingen de berg op, en ontmoet daar in Gods licht Mozes en Elia. Vanuit een stralende wolk wordt over Jezus gezegd: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in Hem vind ik vreugde. Luister naar Hem!’

De 2 bogen van de ontmoeting staan iets uit elkaar, niet als verwijdering, maar als teken van open staan voor elkaar door het ‘Licht van God’. De bogen gaan als een bloem door de kracht van het ‘Licht’ open. De kaars als ‘Licht’ van God, waarop Jezus steeds duidelijker wijst, is nu iets hoger.

De witte roos aan de ene kant van de bogen is Jezus op de berg. Aan de andere kant zien we Mozes en Elia in een stralende wolk van gipskruid.

Ontmoeten heeft iets van verwondering en herkenning: het vraagt openheid van jou tegenover de ander.

De 1e collecte van vandaag

Steeds meer mensen in Nederland hebben tijdelijk of blijvend schulden. Alleenstaande moeders zijn extra kwetsbaar. In 2011 heeft KerkinActie samen met andere kerken en christelijke organisaties het project SchuldHulpMaatje opgezet. Binnen dit project worden vrijwilligers tot ‘maatjes’ opgeleid om mensen met schulden te begeleiden en te coachen. Inmiddels zijn er zo’n 1.500 maatjes. Jaarlijks worden zo’n 6.000 mensen persoonlijk begeleid. Daarnaast krijgen 15.000 mensen via Internet bij hun financiën hulp. Ook is er een speciale website, waar jongeren over geldzaken en risico’s van schulden meer te weten kunnen komen, en waar ze ontdekken, hoe ze schulden voorkomen kunnen, of waar ze hulp krijgen kunnen. De collecteopbrengst wordt onder meer ingezet om nieuwe maatjes te trainen, zodat zij op hun taak goed voorbereid zijn.

Met deze collecte steunt u het diaconale werk van KerkinActie, zoals SchuldHulpMaatje in Nederland. Van harte aanbevolen!

De diaconie.

Bloemengroet

Wekelijks gaan de bloemen naar gemeenteleden. Om vreugdevolle of om minder vreugdevolle redenen. De ouderling(e) van dienst brengt de bloemen aansluitend op de kerkdienst naar de desbetreffende leden.

Nu kan het zich voordoen, dat u wellicht wel eens denkt ‘Bij diegene zou ik wel eens een bezoekje brengen willen’, maar ja, dat doe je niet zomaar. Om die reden willen we vanaf vandaag ook gemeenteleden in staat stellen om eventueel de bloemen van de zondag naar deze gemeenteleden toe te brengen. Men is dan na de kerkdienst in de kerkenraadskamer van harte welkom om de bloemen van de zondag op te halen, en deze i.p.v. de ouderling(e) van dienst bij het desbetreffende gemeentelid langs te brengen.

Uitnodiging voor het Schuurjubileum

Zie de papieren Kerknieuws.

Samen eten

Dinsdag 27 februari wordt u in het Trefpunt weer van harte uitgenodigd, deze keer voor een bijzondere ‘wereldse’ maaltijd. De betrokkenheid, die je bij het samen eten voelt, is belangrijk voor ons, als gemeente. Het helpt je om te beseffen, dat we als gemeente niet alleen staan, maar wereldwijd verbonden zijn. Het helpt ons bij de wereld, waarin we leven, meer betrokken te zijn, doordat we vrienden, familie, buren en bekenden uitnodigen kunnen. Maar ook verder weg in de wereld mogen we met onze medemens meeleven, speciaal in deze 40-dagentijd.

Het opgaveformulier hangt op het prikbord in de kerk, en vanaf 17.30-17.45 uur bent u welkom.

De 1e collecte van volgende week

Vrouwen in West-Papoea zijn actief bij de ontwikkeling van hun land en volk betrokken. Dat is hard nodig en zeker niet vanzelfsprekend in een maatschappij, waar vrouwen traditioneel voorbestemd zijn tot een leven binnenshuis. Veel vrouwen zijn nauwelijks opgeleid. Het vormingscentrum P3W brengt daarin verandering. Vrouwen leren lezen en schrijven, volgen bijbelstudies, en krijgen praktijklessen over gezonde voeding of een vakopleiding. Daardoor staan vrouwen sterker in hun schoenen, én ze nemen hun kennis en ervaring naar hun dorpen mee terug. Vaak richten ze daar een vrouwenvereniging op, of ze starten lokale cursussen in hun kerk. Zo spelen steeds meer vrouwen een actieve rol in hun lokale gemeenschap, en bouwen aan kerk en samenleving mee. En zij geven dit op hun beurt weer aan hun dochters door. Met deze collecte steunt u het zendingswerk van KerkinActie, zoals P3W in West-Papoea. Van harte aanbevolen!!

De diakenen.

Schaatsen

Al komt er geen Elfstedentocht, misschien kunnen we toch nog schaatsen. In de Schuur zijn schaatsen te koop. We hebben een mooie voorraad. Tot ziens in de Schuur.

Jongerenreis

Na de geslaagde jongerenreis in 2017 is het even stil geweest. De leiding is om diverse redenen gestopt. Wij zijn hen voor alle werk dankbaar, dat zij verricht hebben. Inmiddels is er een nieuw team aan het ontstaan. Op 21 februari zijn zij bij elkaar gekomen om plannen te maken, geadviseerd door Anjo Ooms, die aangegeven heeft om graag betrokken te willen blijven. Op zaterdagavond 10 maart zal om 20.00 uur een 1e avond voor en met jongeren georganiseerd worden. Wij hopen, dat dit een heel gezellige avond wordt, en dat we u binnenkort meer over de concrete plannen vertellen kunnen.

Vanuit de gemeente

Vorige week zaterdag 17 februari is br. Rozendaal van de Evert Jan Boksweg vanuit het Gelre thuis ziekenhuis gekomen. Daar zal hij voorlopig rustig aan moeten doen. We wensen en zijn vrouw daarbij geduld en een voorspoedig herstel toe.

Het afgelopen weekeinde was zr. Brouwer bij haar zoon in Capelle, waar zij niet goed werd, en om die reden is zij afgelopen zondag 18 februari in het ziekenhuis van Rotterdam opgenomen. We wensen haar kracht en sterkte toe, en hopen met haar mee, dat ze het ziekenhuis binnenkort weer verlaten mag.

Kerkdienst

We vieren vandaag de maaltijd van de Heer. Nog in de beginfase van de 40-dagentijd. In dat verband lezen we Matth. 16:21-28, en denken erover na, wat dit bijzondere gedeelte ons vandaag de dag te zeggen heeft.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >