Logo PKN

Menu

89 De Schuur en … het weer. PDF   E-mail
89 De Schuur en … het weer.
Maart 2018


100 of 200 kilometer op de Weissesee in Oostenrijk. 10 of 20 rondjes van 10 km… Ga er maar aan staan. Thuis is er gigantisch op getraind en dan kom je daar en is het er niet stralend blauw, maar grijs en somber en het dooide. Scheuren in het ijs en valpartijen. Hadden ze maar een dag later moeten gaan! Ook mis, want toen lag er opeens 60 tot 80 cm sneeuw en is men op sneeuwschoenen bij blauwe lucht heerlijk de heuvels ingegaan.
Het weer. Je ziet maar; onvoorspelbaar. 
Vandaag schijnt uitbundig in Beekbergen de zon. Wanneer u dit onder ogen krijgt, zijn we al weer een paar weken verder. In die tussentijd is de lente in aantocht, of toch niet? Een of andere meteo-goeroe voorspelt, dat februari nog een Siberische verrassing in petto heeft. Zo ja, dan krijgt hij gelijk; en dat ‘gelijk’ zal hij dan van de daken af kraaien en mag hij met de vlag zwaaien bij de finish van lange-afstand schaatswedstrijden in eigen land, pakweg in de kop van Overijssel. 
Krijgt hij geen gelijk, dan hoor je hem niet meer.
En de Schuur, wat heeft die met het weer te maken? Nou, eigenlijk niets, maar toch wel wat. Wanneer het weer maar weer eens wat opknapt richting de lente, dan is het ook niet meer zo koud binnen. Het viel tot nu toe nog wel mee en kon je altijd nog je handen warmen aan een kop koffie of thee.
Maar stel, dat die goeroe z’n zin zou krijgen, dan piept u bij het lezen van dit stukje anders…..
Hoe dan ook en bij elk soort weer, het blijft rechtovereind staan, dat u als bezoeker hartelijk welkom bent en blijft, ook al zingen we u niet toe:
“Hallo, allemaal, wat fijn dat u er bent. Bent u voor het eerst hier of bent u al bekend?”
Nee, we zingen het u niet toe, maar fijn vinden we het wel …. weer of geen weer!

Anne Schiebaan

Lieren,  achter Molenvaart 5, bij fietsknooppunt 93
Donderdag            13.00 tot 16.00 uur
Zaterdag                 10.00 tot 15.00 uur

 
< Vorige   Volgende >