Logo PKN

Menu

Open Doors PDF   E-mail
We zijn één familie en het is nodig dat God Zijn lichaam bij elkaar houdt en het sterk maakt

( Open Doors-directeur Ruud Kraan in 2016)

Vervolgde christenen horen vaak bij het onzichtbare gedeelte van het lichaam van Christus. Onzichtbare lichaamsdelen lijken zwak maar zijn het meest noodzakelijk. De Vervolgde Kerk is ongelofelijk belangrijk, zij vormt het hart van het lichaam van Christus ( uitspraak van ds. Ron van der Spoel in 2016).

.

Zij en wij
Wij hebben vervolgde christenen nodig, volgens Kraan. Zij laten ons zien wat het volgen van Christus echt inhoudt, wat het is om je kruis te dragen, anderen te vergeven en je vijanden lief te hebben. Zij kunnen ons niet missen, want zij worden veracht en uitgekotst door hun omgeving. Ze lopen hard aan tegen eenzaamheid, er is niemand die weet waar zij doorheen gaan. Wie draagt, buiten God om, zorg voor hen?

.

Kosteloos in verbondenheid
Doe je mee?

De Open Doors-werkgroep wil het contact met vervolgde christenen zo goed mogelijk aanmoedigen. Dat kan bijvoorbeeld door gemeenteleden te wijzen op een kosteloos abonnement op het O.D.-magazine. Daarmee blijf je op de hoogte van wat er in de wereld van vervolgde christenen speelt en wat hen helpt om stand te houden in hun situatie. Aan hen die het magazine nog niet kennen/lezen, wordt zondag 4 maart as. na de dienst een exemplaar uitgereikt met de nadrukkelijke vraag een gratis abonnement te overwegen en daar werk van te maken. Een aanmeldkaart wordt meegegeven. We willen zo inzetten op toenemende, hartelijke betrokkenheid bij vervolgde geloofsgenoten. Of liever, vervolgde broers en zussen.
.

Namens de O.D.-werkgroep, Janny Hekman

 
< Vorige   Volgende >