Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 04-03-2018 jaargang 15 nr 09 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de bloemen en een 40-dagentijdtip.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 04 maart10.00 uurvoorgangerdhr. J. Baas uit Voorthuizen
pianistBob Fillekes
koffieschenkerswijk 02
de bloemen gaan naarzr. Brouwer van de Loenenseweg
Zondag 11 maart10.00 uurvoorgangerdhr. J. Weijenberg uit Harffsen
organistHennita van der Zee
koffieschenkersAnne & Corry Schiebaan

Jarig

Komende dinsdag 06 maart is br. Rozendaal van de Evert Jan Boksweg jarig. Een bijzonder moment na een lang jaar, waarin zoveel gebeurd is. Nog herstellend van de recente medische ingrepen wensen we u samen met uw vrouw een goede verjaardag en Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

Tip voor de 40-dagentijd

Eenzaamheid is een veelgehoord probleem onder ouderen in onze samenleving. Geef deze 40-dagentijd aan een oudere bij u in de buurt eens wat extra aandacht. Ga eens voor een kopje koffie of een spelletje langs. Of vraag, of u een boodschapje voor of met hen doen kunt.

Gedicht & gebed

Zie de papieren Kerknieuws.

Ontmoeting: Joh. 4:3-26

Jezus ontmoet bij de Jacobsbron een Samaritaanse vrouw, en vraagt haar om water. Zij is hierover zo verbaasd, dat ze vraagt, waarom Hij als Jood zo handelt. Jezus legt haar uit, dat Hij haar ontmoeten wil, en levend water geven zal, omdat Hij de Messias is, en het ‘Licht van God’ brengt.

De 2 bogen van de ontmoeting staan steeds verder open, het ‘Licht van God’ komt via Jezus ook bij mensen met een vraagteken, die voor ontmoeting open staan.

Wij gaan steeds verder richting Pasen, het ‘Licht van God’ gaat steeds krachtiger schijnen. De bogen wijken, Jezus en de mensen komen dichter bij elkaar.

De vrouw uit Sichem wordt hier met een Strelitzia uitgebeeld. De blauwe violen zijn het symbool van het water van de Jacobsbron, het gras is het symbool van het levende water, en de hedera is de reikende hand en de trouw van Jezus voor allen, niemand uitgezonderd!

Herboren zijn en in het ‘Licht’ een bron van leven voor anderen zijn.

De 1e collecte van vandaag

Vrouwen in West-Papoea zijn actief bij de ontwikkeling van hun land en volk betrokken. Dat is hard nodig en zeker niet vanzelfsprekend in een maatschappij, waar vrouwen traditioneel voorbestemd zijn tot een leven binnenshuis. Veel vrouwen zijn nauwelijks opgeleid. Het vormingscentrum P3W brengt daarin verandering. Vrouwen leren lezen en schrijven, volgen bijbelstudies, en krijgen praktijklessen over gezonde voeding of een vakopleiding. Daardoor staan vrouwen sterker in hun schoenen, én ze nemen hun kennis en ervaring naar hun dorpen mee terug. Vaak richten ze daar een vrouwenvereniging op, of ze starten lokale cursussen in hun kerk. Zo spelen steeds meer vrouwen een actieve rol in hun lokale gemeenschap, en bouwen aan kerk en samenleving mee. En heel belangrijk: zij stimuleren ook hun dochters om naar school te gaan, zodat het werk in de volgende generaties doorgaat.

De diaconie.

Uitnodiging voor het Schuurjubileum

Zie de papieren Kerknieuws.

Jongerenreis

Na de geslaagde jongerenreis in 2017 is het even stil geweest. De leiding is om diverse redenen gestopt. Wij zijn hen voor alle werk dankbaar, dat zij verricht hebben. Inmiddels is er een nieuw team aan het ontstaan. Op 21 februari zijn zij bij elkaar gekomen om plannen te maken, geadviseerd door Anjo Ooms, die aangegeven heeft om graag betrokken te willen blijven. Komende zaterdagavond 10 maart zal om 20.00 uur een 1e avond voor en met jongeren georganiseerd worden. Wij hopen, dat dit een heel gezellige avond wordt, en dat we u binnenkort meer over de concrete plannen vertellen kunnen.

De 1e collecte van volgende week

Almere is een jonge stad, waar sociale samenhang ontbreekt, en veel armoede en werkloosheid voorkomen. Samen met andere kerken staat de Protestantse kerk in Almere mensen in (financiële) nood met praktische hulp, waaronder een sociale supermarkt, bij. Hier krijgen klanten niet een standaardvoedselpakket, maar een persoonlijke pas om boodschappen te doen, die bij hun behoefte en gezinsgrootte aansluiten. Ook is er een kleding, meubel- en witgoedloket. Jaarlijks helpt de kerk hiermee tussen de 1.300 en 1.500 mensen. Al de verschillende activiteiten vinden op 7 locaties verspreid over de stad plaats. De kerken willen alles in één pand onderbrengen. Collecteert u voor dit sociale project en voor de inrichting van het nieuwe pand mee?

De diakenen.

Vanuit de gemeente

Afgelopen donderdag 01 maart is zr. Brouwer vanuit het ziekenhuis van Capelle (vorige week stond in de Kerknieuws foutief, dat het om een ziekenhuis in Rotterdam ging) thuis gekomen. Daar zal zij de komende tijd rustig aan doen. We wensen haar een voorspoedig herstel toe.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >