Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 11-03-2018 jaargang 15 nr 10 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemming en de gezamenlijke gespreksgroep.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 11 maart10.00 uurvoorgangerdhr. J. Weijenberg uit Harffsen
organistHennita van der Zee
koffieschenkersGerry & Martien Hertgers
de bloemen gaan naarzr. van der Kamp van de Dorpstraat
Zondag 18 maart10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf
organistHenk Mulder
koffieschenkersDik & Gerda van den Beld

Jarig

Komende dinsdag 13 maart is zr. van de Beek van de Koningspage jarig, en de dag erop, woensdag 14 maart, is zr. Bak van de Peter van Anrooylaan jarig. We willen als gemeente u beiden samen met allen, die u dierbaar zijn, hiermee van harte feliciteren, en wensen u Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

Tip voor de 40-dagentijd

Liefhebben is die ander trakteren op het beste van wat je hebt, hem of haar verrassen. Wie verrast u vandaag?

(Namens de gezamenlijke ZWO-commissie: Ans, Gerda, Femmy, Anthoinette & Zwanette) .

Gedicht

Zie de papieren Kerknieuws.

Ontmoeting: Joh. 9:1-13

Jezus ziet in het voorbijgaan een blinde, die vanaf zijn geboorte blind is. De leerlingen vragen Hem: ‘Heeft hijzelf of hebben zijn ouders gezondigd?’ Jezus zegt: ‘Geen van beide, maar Gods werk moet door hem zichtbaar worden’.

De 2 bogen van ontmoeting staan nog verder open, het ‘Licht van God’, het Paaslicht komt via Jezus steeds dichterbij. Door dit naderende witte licht gaat de kleur van lila naar rose.

De kaars is dikker en groter geworden. Gods Licht komt steeds duidelijker naar voren. De hederarank geeft aan, dat Jezus met Zijn trouw dichter bij de mensen komt, en hen zo op ‘het Licht’ echt zicht geeft.

De gebonden dichte roos is hier het symbool van de blinde man. De open roos is het symbool van de man, die ziende wordt. Jezus laat zien, dat je ziende blind zijn kan. Laat Gods Licht ziende maken!

De 1e collecte van vandaag

Almere is een jonge stad, waar sociale samenhang ontbreekt, en veel armoede en werkloosheid voorkomen. Samen met andere kerken staat de Protestantse kerk in Almere mensen in (financiële) nood met praktische hulp, waaronder een sociale supermarkt, bij. Hier krijgen klanten niet een standaardvoedselpakket, maar een persoonlijke pas om boodschappen te doen, die bij hun behoefte en gezinsgrootte aansluiten. Ook is er een kleding, meubel- en witgoedloket. Jaarlijks helpt de kerk hiermee tussen de 1.300 en 1.500 mensen. Al de verschillende activiteiten vinden op 7 locaties verspreid over de stad plaats. De kerken willen alles in één pand onderbrengen. Collecteert u voor dit sociale project en voor de inrichting van het nieuwe pand mee?

De diaconie.

Gespreksgroep

Komende woensdag 14 maart komen we als gezamenlijke gespreksgroep voor de laatste keer in dit kerkelijk winterseizoen bijeen. We zijn inmiddels bij het element En (ik geloof) in Jezus Christus aangeland. We beginnen om 10.00 uur, en komen in de kerkenraadskamer bijeen.

Ons Kerkblad

Binnenkort verschijnt weer Ons Kerkblad. Kopij hiervoor kan t/m komende vrijdag 16 maart nog bij Wilma Boot ( Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ) ingeleverd worden.

De 1e collecte van volgende week

In Tirupur, een industriestad in Zuid-India, werken maar liefst 1.000.000 mensen in de textielindustrie. Veel textielarbeiders zijn uit andere delen van India afkomstig. Eenmaal in de stad aangekomen moeten hun kinderen aan het gezinsinkomen bijdragen, waardoor ze niet naar school kunnen. Hoewel in India kinderarbeid verboden is, werken duizenden kinderen onder slechte omstandigheden in textielfabrieken.

De organisatie SAVE spoort deze kwetsbare kinderen op. Als SAVE-medewerkers zien, dat een kind aan het werk is, lichten ze de autoriteiten in. Deze halen het kind daar weg, en nemen tegen de eigenaar juridische stappen. Vervolgens zoekt SAVE samen met de ouders naar mogelijkheden om het kind naar school te laten gaan.

Collecteer mee. zodat ouders hun kinderen naar school in plaats van naar de fabriek kunnen laten gaan.

De diakenen.

Oudste priester overleden

In België is de oudste priester ter wereld en de oudste man van de Benelux overleden. Het is Jacques Clemens, een Nederlander, die op 11-07-1909 in Den Haag geboren werd, en in 1936 in Luik tot priester gewijd werd.

In 1958 werd hij pastoor van het dorp Nalinnes, in de provincie Henegouwen. Tot zijn 105e was hij dorpspastoor. Hij overleed woensdag in een ziekenhuis, waar hij opgenomen was, nadat hij bij een val een arm gebroken had.

Clemens dacht, dat hij door zijn strakke ritme zolang leefde. Hij stond elke dag om 06.00 uur op, ging om 21.00 uur naar bed, en dronk ’s middags een glas wijn.

Teletekst, 08-03-2018.

Vanuit de gemeente

Afgelopen vrijdag 09 maar is br. van der Kamp van de Dorpstraat in Randerode opgenomen, omdat het thuis niet langer meer ging. Een ingrijpend gebeuren voor hem en zijn vrouw. We wensen hen beiden als gemeente hierbij sterkte en kracht toe, en als bemoediging daarom vandaag de bloemen van de gemeente.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >