Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 25-03-2018 jaargang 15 nr 12 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over het Samen eten en het Paasontbijt.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 25 maart10.00 uurvoorgangerds. S. Muller uit Apeldoorn, Palmzondag
organistHenk Mulder
koffieschenkersAnne & Corrie Schiebaan
de bloemen gaan naarbr. Bulthuis van het Lierdererf
Donderdag 29 maart19.30 uurvoorgangerds. L. van Rouendal uit Barneveld, Witte Donderdag, maaltijd van de Heer
pianistBob Fillekes
Vrijdag 30 maart19.30 uurvoorgangerds. L. van Rouendal uit Barneveld, Goede Vrijdag
organistHenk Mulder
Zaterdag 31 maart21.30 uurvoorgangerds. L. van Rouendal uit Barneveld, Stille Zaterdag
organistHenk Mulder
Zondag 01 april10.00 uurvoorgangerds. L. van Rouendal uit Barneveld, Pasen
organistHenk Mulder
koffieschenkerswijk 03

Jarig

Deze Palmzondag 25 maart is br. van Egmond van de Iepenhof jarig, en komende dinsdag 27 april is zr. Akkerhuis van de Keizersmantel jarig. We willen als gemeente u beiden hiermee samen met allen, die u dierbaar zijn, van harte feliciteren, en wensen u Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

Bezinningsgedachte

Zie de papieren Kerknieuws.

Ontmoeting: Matth. 21:1-11

Kijk, je Koning is in aantocht, Hij is zachtmoedig, en rijdt op een ezelin, op een veulen, het jong van een lastdier. De mensen roepen luidkeels: ‘Hosanna voor de Zoon van David! Gezegend Hij, Die in de naam van de Heer komt’.

De 2 bogen van de ontmoeting staan bijna helemaal open, het ‘Licht van God’ lijkt volop te stralen, de kaars is nog hoger. Is Jezus op de top van Zijn macht?

De mensen denken van wel, en halen Hem als hun Koning binnen, als de Zoon van David, de Gezegende. Iedereen juicht (rode gerbera’s), maar Jezus weet, dat het kruis Hem wacht (lila magnolia).

Zachtmoedig, van lijden en angst weet hebben. Toch de weg van een lastdier in het licht van de Barmhartige gaan. Je daardoor gedragen voelen.

Wij zitten nog in de 40-dagentijd. Vandaar de paarse organza voor vasten en de komende lijdensweek, de rode organza is de kleur van feest voor de nieuwe Koning en Zijn liefde voor ons mensen.

De 1e collecte van vandaag

Moeders zijn de ruggengraat van de Oegandese samenleving, maar armoede, ziekte en huiselijk geweld maken hun leven zwaar. Mothers’ Union, het vrouwennetwerk van de Orthodoxe kerk, wil hierin verandering brengen. Medewerkers bezoeken vrouwen in afgelegen dorpen, en leren hun nieuwe vaardigheden aan, bijvoorbeeld hoe zij uit de armoede komen kunnen, en hoe een stabiel gezinsleven kinderen tot bloei brengen kunnen. Ook geeft Mothers’ Union voorlichting over hiv/aids, traint ze vrouwen in het omgaan met conflicten, en versterkt ze de positie van vrouwen in de kerk. Deze activiteiten zijn zeer succesvol. Moeders voelen zich door dit netwerk gesterkt om in hun gezin, kerk en dorp een actievere rol te spelen. Collecteert u in de 40-dagentijd voor dit werk mee?

De diaconie.

Paasontbijt

Wilt u samen met anderen het Paasfeest met een gezellig samen zijn starten, en ondertussen van een heerlijk verrassend en uitgebreid ontbijt genieten? Dan bent u/jij op het Paasontbijt op zondag 01 april van harte welkom. Ook gasten zijn van harte welkom.

Welkom vanaf 08.45 uur. Aansluitend is de Paasviering in de kerkzaal. Voor het ontbijt is opgave via het formulier voorin de kerk gewenst. Of via telefoon: 0555410389. Opgeven kan tot vrijdag 30 maart.

Ans & Zwanette.

De 1e collecte van volgende week

Het protestante jeugdwerk is met KerkinActie verbonden. Zij verlangen ernaar, dat elk kind en elke jongere zich door God geliefd weet. Samen met vrijwilligers en professionals geven ze daaraan vorm en betekenis, zowel voor kinderen binnen als buiten de kerk. Je kunt er voor ondersteuning, advies, trainingen, begeleiding, inspiratie en materialen terecht. Van harte aanbevolen.

De diakenen.

2e Paasdag

Op 2e Paasdag, maandag 02 april, is er een Paasdienst in de Markenhof. De voorgangers zijn. Ds. Bossenbroek uit Nunspeet & ds. de Graaf uit Lieren. De samenkomst begint om 10.30 uur.

Doden en gewonden bij blikseminslag kerk

Bij een blikseminslag in een kerk in Rwanda zijn 16 mensen om het leven gekomen; 140 mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De burgemeester zegt tegen persbureau AFP, dat 3 mensen in kritieke toestand verkeren, 'maar aan de beterende hand zijn'.

De bliksem sloeg gisteren in een kerk van de zevendedagsadventisten in het district Nyaruguru in de provincie Sud in. Een groot deel van de gewonden zou inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen zijn.

Vrijdag deed zich een vergelijkbaar incident voor, zegt de burgemeester. Toen werden 18 scholieren getroffen. Daarbij viel een dode.

Nos.nl, 11-03-2018.

Vanuit de gemeente

De bloemen gaan vandaag als groet van de gemeente naar br. Bulthuis van het Lierdererf. De laatste tijd valt hij regelmatig, en het lopen gaat momenteel heel moeizaam. Het is momenteel geen gemakkelijke tijd voor hem. We wensen hem en zijn vrouw heel veel sterkte, en we hopen met hen mee, dat het spoedig beter gaat.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >