Logo PKN

Menu

De vakantieperiode komt er weer aan PDF   E-mail
Misschien zijn er onder u wel mensen die er heel graag een weekje tussen uit willen maar dat niet meer alleen kunnen.


Even in een andere omgeving , gezelligheid met andere mensen en er helemaal verzorgt een weekje tussen uit.
Ook voor mantelzorgers kan het fijn zijn even de zorg over te laten aan een ander.
Het Vakantiebureau bied heel veel mogelijkheden voor verschillende doelgroepen.
Vraag eens naar de mogelijkheden bij de diaconie.

.

Voor meer informatie zie www.Hetvakantiebureau.nl

Hieronder wat informatie over de verschillende locaties en doelgroepen. Het vakantiebureau is gespecialiseerd in zorgvakanties en seniorenvakanties in Nederland. Hetvakantiebureau.nl biedt dan ook verschillende mogelijkheden aan vakanties voor ouderen en begeleide vakanties.
Gediplomeerde verpleegkundigen, verzorgenden en andere vrijwilligers staan klaar voor zorg, een helpende hand of een luisterend oor. Ook verzorgen zij het programma van uitstapjes en andere activiteiten.

.

Gemengde seniorenvakanties; senioren zonder zorg of met lichte zorg en senioren met (intensieve) zorg
In deze begeleide vakantieweken viert u vakantie in een gemêleerde samenstelling van senioren zonder - of met een lichte -  zorgbehoefte én senioren die meer zorg behoeven. Het activiteitenprogramma met workshops, spelletjes en uitstapjes biedt ruime keuze voor iedereen.

.

Seniorenvakanties zonder zorg of met lichte zorg
Bent u vitaal of heeft u weinig begeleiding nodig tijdens een vakantie? Dan is het arrangement vakanties voor senioren wellicht iets voor u. Onze prachtige hotels liggen in een mooie omgeving midden in de natuur. Er is een uitgebreid en gevarieerd programma waarbij u alle vrijheid heeft hier wel of niet aan deel te nemen.

Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking
In de zomer worden er in 'De Werelt' in Lunteren vier vakantieweken georganiseerd voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Tijdens deze gezellige vakantieweken worden de vakantiegasten begeleid door ervaren vrijwilligers.

Vakanties voor mantelzorgers en thuiswonende partner met dementie
Mantelzorgers en hun thuiswonende partner met dementie kunnen samen een vakantie doorbrengen in een van de verzorgde accommodaties van Hetvakantiebureau.nl. Mantelzorgers kunnen de zorg voor hun partner geheel of gedeeltelijk overdragen aan vrijwilligers.

Combinatievakanties voor mensen met een visuele beperking en senioren zonder zorg of met lichte zorg
Vakantiehotel Dennenheul is de enige accommodatie in Nederland die volledig is aangepast voor slechtzienden en blinden. Daarom worden hier jaarlijks vakantieweken georganiseerd voor mensen met een visuele beperking. Bij vakantieweken in andere accommodaties bent u uiteraard ook van harte welkom. Hier zijn de activiteiten en de accommodatie echter niet specifiek op uw beperking aangepast. Maar onze vrijwilligers helpen u graag!
.
Creatieve week
Bent u graag creatief bezig? Van 18 t/m  25 augustus 2018 organiseren we in Nieuw Hydepark in Doorn een Creatieve week voor senioren zonder zorg of met lichte zorg en voor mensen met (intensieve) zorgbehoefte. U kunt aan de slag met boekbinden, misschien zelfs papier scheppen, handlettering (schrijven met sierlijke letters), persoonlijke labels maken voor cadeautjes, macramé potjes maken, mozaïeken en nog veel meer leuke creatieve items.
Het exacte programma van die week is nog niet bekend maar het wordt als vanouds weer heel gezellig!
Uiteraard doen we ook spelletjes, maken we uitstapjes naar uw eigen wensen en kunt u ook zelf een boekje lezen of puzzelen.

.

Namens de diaconie,  Jan Vijfhuizen

 
< Vorige   Volgende >