Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 01-04-2018 jaargang 15 nr 13 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de 2e Paasdag en de Kerknieuws van volgende week.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 01 april10.00 uurvoorgangerds. L. van Rouendal uit Barneveld, Pasen
organistHenk Mulder
koffieschenkerswijk 03
de bloemen gaan naards. van Rouendal
Zondag 08 april10.00 uurvoorgangerdhr. G. Timmer uit Heerde
pianistBob Fillekes
koffieschenkersHanny van de Beek & Tineke van der Schoor

Jarig

Morgen, maandag 02 april is br. Schiebaan van het Engeland jarig, de dag erna, dinsdag 03 april is br. Akkerhuis van de Keizersmantel jarig, en de dag daarna, woensdag 04 april is br. van den Beld van de Lierderstraat jarig, En komende zaterdag 07 april is br. Klaver van de Horstweg jarig. We willen als gemeente u allen hiermee feliciteren, en wensen u samen met allen, die u dierbaar zijn, Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

Ontmoeting: Joh 20:1-18

Jezus zegt tegen Maria: ‘Ga naar Mijn broeders en zusters, en zeg tegen hen, dat Ik naar Mijn Vader opstijg, Die ook jullie Vader is, naar Mijn God, die ook jullie God is’. Maria gaat, en vertelt alles. Zij heeft de Heer gezien! Hij is waarlijk opgestaan.

De 2 bogen van de ontmoeting staan helemaal open, het ‘Licht van God’ straalt overal bovenuit. De dood is overwonnen, Jezus is waarlijk opgestaan.

Jezus ontmoet Maria, en geeft haar een opdracht, waardoor alles bij de volgende ontmoetingen doorverteld en doorgegeven wordt. Laten wij ook vertellen en doorgeven, dat het ‘Licht van God’ aan ons de Vader gegeven heeft.

De steen is weggerold, het graf is open, de dood heeft gefaald, en is overwonnen. Jezus geeft ons de doorgang naar Zijn Vader, Die door Zijn sterven en opstanding nu ook onze Vader is.

De ‘Levende’, Die grenzen van dood en leven doorbreekt, gloort in het groen en straalt. Sta daarvoor open.

De 1e collecte van vandaag

Het protestante jeugdwerk is met KerkinActie verbonden. Zij verlangen ernaar, dat elk kind en elke jongere zich door God geliefd weet. Samen met vrijwilligers en professionals geven ze daaraan vorm en betekenis, zowel voor kinderen binnen als buiten de kerk. Je kunt er voor ondersteuning, advies, trainingen, begeleiding, inspiratie en materialen terecht. Van harte aanbevolen.

De diaconie.

2e Paasdag

Morgen is het 2e Paasdag, maandag 02 april, en dan is er een Paasdienst in de Markenhof. De voorgangers zijn. Ds. Bossenbroek uit Nunspeet & ds. de Graaf uit Lieren. De samenkomst begint om 10.30 uur.

De Kerknieuws van volgende week

Volgende week zal onze scriba Martien Hertgers de Kerknieuws maken. Een ieder kan eventuele kopij via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken naar hem toezenden.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >