Logo PKN

Menu

91 De Schuur en …. wat je toch nooit nodig hebt. PDF   E-mail
91 De Schuur en …. wat je toch nooit nodig hebt.
 
Mei 2018
“De Schuur en ….. wat je toch nooit nodig hebt!”
Als je een lijstje zou maken van wat er in De Schuur door een ieder zo binnengebracht wordt, je zou verbaasd  staan. Wat een variatie aan spullen. En het heeft allemaal ergens zijn nut gehad als gebruiksartikel of als decoratie. Ja, en wat de één mooi vond, daar heeft een ander zo zijn of haar wat andere ideeën  over, want smaken verschillen  nu eenmaal.
Natuurlijk, je bent van plan toch even te neuzen op loze zaterdag en echt niet van plan iets te kopen; snuffelen is al leuk genoeg; en bovendien ook nog met de kop koffie of thee erbij; puur gezelligheid als was het daar in Lieren het dorpskoffiehuis, een gat in de markt!
Snuffelen, niet zoeken. Want wat je zoekt, ja, dat is op de planken niet te vinden. Nee, waar je tegenaan loopt, dat is veel leuker en verleidelijker.
“Er tegenaan lopen”, ik heb er nog kippenvel van. Geliefde en ondergetekende heerlijk actief op de pedalen van de tandem in het Betuwse, schiet er opeens een grote hond het pad over, tegen het voorwiel aan en pats, daar lagen we. Manlief had niks, maar geliefde kon niet overeind komen; beenbreuk constateerde het ambulancepersoneel. Geen hoofdletsel, dank zij de valhelmen, die ik altijd wat overdreven had gevonden. Ziekenhuis in Tiel, dat was het meest dichtbij.  En na de operatie (een plaat en wat schroeven) weer mobiel worden, simpel gezegd. Maar dat wordt een hele klus. Revalidatie, dat is echt hard werken, stokken, looprek, rolstoel, rollator, een opraaptang, etc.
Dingen, die een ander nodig heeft, maar die je zelf toch nooit nodig zou hebben…..
 Zeg nooit  ‘nooit’!! Voor je het weet…………….. 
En hoe was het? Had De Schuur ook loopstokken ergens liggen, van iemand, die ze niet meer nodig had? Was er ook niet pas een rollator? Is er nog meer, wat handig is voor dergelijke pechvogels? Je weet maar nooit. Ook dat zijn spullen, die misschien ooit eens binnenkomen, en waarvan je denkt: “Die hoop ik nooit nodig te hebben.” 
Het kan verkeren, wanneer opeens de ene hond een andere hond ontdekt aan de overkant!
Maar wanneer uit alle hoeken en gaten van de huizen van de De – Schuur – bezoekers spullen richting De Schuur gaan, dan kom je nog voor verrassingen te staan van wat toch bruikbaar en nuttig is, ook al dacht je in jouw overmoed  ‘dat toch nooit nodig te hebben’.
Zo zie je maar weer: een ongeluk zit in een klein hoekje of bij een grote hond; het was wel een lief dier.

Blijf welkom in De Schuur, achter Molenvaart 5, fietsknooppunt 93;
ook in een rolstoel of met een rollator.
Anne Schiebaan
Donderdag 13.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 15.00 uur

Ten slotte, ook De Schuur staat of valt, drijft of zinkt met haar medewerkers. Het is en blijft vrijwilligerswerk; bovendien is het ook leuk werk! Al voor De Schuur De Schuur was, waren er al vrijwilligers van nu bij dit werk betrokken. Hulde. Hulde!! Vrijwilligers zijn de smeerolie van en in de maatschappij; letterlijk en figuurlijk zie je dat ook bij de VSM, de locs.
Echter ook De Schuur lijdt een tikkie aan bloedarmoede. Dus: vrijwilligers gevraagd.  
Geen tientallen, maar een enkeling en nog een enkeling en nog eentje. 
Met een paar zijn we tevreden…………. Maar dan moeten ze zich wel melden, melden, melden. Welkom. Welkom , welkom!

 
< Vorige   Volgende >