Logo PKN

Menu

Oproep: Vakkundige Vrijwilligers PDF   E-mail
Zoals al vaker gezegd zijn er in onze Gemeente veel en vakkundige vrijwilligers en daar zijn we erg dankbaar voor.
We zijn bijna allemaal wel eens gebruiker of gast van het Hoogepad, dat wordt ook al mogelijk gemaakt door een legertje vrijwilligers. Mocht u nu binnenkort weer eens in het Hoogepad zijn, maak dan eens gebruik van de toiletten. Ja echt, dat is de “moeite” waard. De toiletten zijn door zeer vakkundige vrijwilligers grondig aangepakt. In plaats van de “ouderwetse” toiletten nu zwevende toiletten om het schoonmaken en houden te vergemakkelijken. Direct zijn er ook diverse comfort verhogende voorzieningen aangebracht, echt geweldig. Dankzij onze vakkundige vrijwilligers zijn deze aanpassingen met een beperkt budget uitgevoerd.
En als we door het dorp wandelen of fietsen, genietend van de natuur die zich razendsnel ontpopt, kijk dan eens extra naar de tuin van de pastorie en de kerk. De tuinploeg verzet na een korte winterstop alweer fantastisch werk om de tuin inclusief de heg en het grind weer zomer klaar te maken en bij te houden. Wat ligt het er nu alweer geweldig bij, erg mooi.
Afgelopen 7 april hebben onze KerkHulpVerleners alweer de jaarlijkse EHBO update training gedaan. Het team vrijwilligers, door het jaar heen ingeroosterd om klaar te staan tijdens de kerk diensten, heeft weer een halve dag cursus gehad. Onder leiding van Anita Meekel zijn er diverse oefeningen gedaan met de nodige theoretische uitleg. Buiten het feit dat we dit verplicht zijn is het ook nog eens een gezellige cursus die de teamgeest onder de kerkhulpverleners nog verder versterkt. Mocht u zich ook bij dit team willen voegen ? Wees welkom, EHBO diploma is een pre maar geen eis, dit kan vrij snel zelf en door de jaarlijkse cursus op niveau gebracht worden. Hoe meer teamleden hoe mooier. Dat maakt ons als groep minder kwetsbaar en makkelijker te roosteren.
Aansluitend op de EHBO cursus was er een korte bijeenkomst in de kerk waarbij het team aangevuld was met de poortwachters, gastvrouwen, gastheren en collectanten. Al met al een mooie grote groep vrijwilligers. Wist u dat al deze vrijwilligers tijdens de dienst een extra functie hebben ? In het geval van een calamiteit waarbij de kerk ontruimt moet worden dienen al de uitgangen geopend te worden en te blijven. Ook dienen er aanwijzingen gegeven te worden waar we ons naartoe moeten begeven. Deze taken zijn verdeelt en het was goed om dit nog eens met de hele groep te bespreken.
Het is toch geweldig dat we met zovelen mee mogen werken, zichtbaar of minder zichtbaar, aan de instandhouding van onze kerkelijke gemeente van onze Heer in ons dorp. Mocht u na het lezen van dit stukje zich geroepen voelen om ook mee te willen doen als vrijwilliger, wees welkom !
 
< Vorige   Volgende >