Logo PKN

Menu

Muziekgroep in Beekbergen?! PDF   E-mail

Waarom een muziekgroep? Als organisten worstelen we regelmatig met liederen uit de bundel Op Toonhoogte.


Daar staan veel mooie Opwekkings- en Sela-liederen (bijvoorbeeld: Ik zal er zijn, Heer ik kom tot U) in die we vanaf de speeltafel van het orgel niet goed begeleid en dus als gemeente niet goed gezongen krijgen. Nu zult u zeggen: jij bent organist…doe beter je huiswerk! Maar zo simpel is het helaas niet. Er is een goede reden waarom het niet lukt. Die liederen zijn muzikaal gezien vanuit een muziekgroep bedacht. Ze zijn simpelweg niet voor het orgel geschreven. Dat zult u merken wanneer we ze ook gaan begeleiden met andere instrumenten, dat is een soort muzikaal ‘thuiskomen’.

Wanneer speelt de muziekgroep mee in de kerkdiensten?
Het plan is nu om vanaf september tot het einde dit jaar ongeveer 4 diensten te hebben waarop we zulke liederen zouden kunnen begeleiden in de kerkdienst. We kijken daarna met elkaar of we het nuttig en mooi genoeg vinden om er mee door te gaan.

Doe je mee? Wanneer oefen je en speel je mee?
Bespeel jij een instrument, bijvoorbeeld gitaar, basgitaar, fluit, viool, klarinet, hobo of een ander solo-instrument of slagwerk? Of zing je niet onverdienstelijk? Speel je met je instrument makkelijk van bladmuziek? En niet onbelangrijk; heb je tijd en zin om met andere muzikanten onze gemeente te dienen in het spelen en zingen voor onze Heer in onze Erediensten? Dan zoeken wij jou!

De bedoeling is om voor september een aantal keren bij elkaar te komen om met elkaar samen te spelen. Bel me (06-55746160) of mail mij ( Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ) de komende week. Dan maken we een app-groep waarin we me elkaar gaan afstemmen wanneer we gaan starten. Graag tot dan!

Jaap Ouwehand

 
< Vorige   Volgende >