Logo PKN

Menu

Herdenking (4 mei) ''2018 is het Jaar van Verzet” PDF   E-mail
Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen –burgers en militairen– die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

.

In Beekbergen herdenken wij in het bijzonder de heren J.J. Barendsen, E.A. Blom, Hans Blom, K.J. Busser, P.H. Kaars Sijpesteijn,  E. van ’t Land, H. Liefers, W. Oxener, J. Schut, G. Tijhof, G. Davelaar en J. Stufken.

De herdenking in Beekbergen op vrijdag 4 mei begint met een herdenkingsbijeenkomst om 18.45 uur in de Dorpskerk aan de Dorpstraat te Beekbergen. In deze herdenkingsbijeenkomst staan wij stil bij het Jaarthema ''2018 is het Jaar van Verzet". Dit zal extra benadrukt worden door meerdere persoonlijke getuigenissen, gedichten en overdenkingen van aanwezigen. Daarnaast zal er worden gesproken door ds. Jan Lammers, de loco-burgermeester van de Gemeente Apeldoorn, de heer Nathan Stukker, en de voorzitter van de Stichting 4 en 5 mei Beekbergen, de heer drs. Herman Bos. Muzikale medewerking wordt o.a. verleend door een piper van The 48th Highlanders of Holland en de heer Ben van Gils, organist.

.

De Stille Tocht naar het monument in het Teixeira de Mattospark start aansluitend aan de bijeenkomst om 19.40 uur onder de toren van de Dorpskerk.

.

Aangekomen bij het monument 1940-1945 in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg vindt een korte plechtigheid met kranslegging plaats. Na het taptoe-signaal wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht genomen waarna wij gezamenlijk Het Wilhelmus zingen. Muzikale medewerking wordt verleend door Harmonieorkest PJB en een leerling van de Openbare Basisschool Beekbergen zal een gedicht voordragen. Daarna wordt de zorg voor het monument ceremonieel overgedragen van groep 8 aan groep 7 van de school. De plechtigheid wordt afgesloten met een defilé langs het monument.

.
Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij herdenkingsbijeenkomst, de Stille Tocht en de plechtigheid met kranslegging.

.

Meer informatie over herdenken en vieren in Beekbergen kunt u vinden op www.4en5meibeekbergen.nl. En bent u geïnteresseerd in meer informatie dan kunt u zich aanmelden op onze website voor onze nieuwsbrief.

Draag de fakkel: vrijheid geef je door. Met de fakkelcampagne wil het Nationaal Comité 4 en 5 mei zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren de fakkel te dragen zowel in aanloop naar als op 4 en 5 mei. De fakkel staat symbool voor herdenken op 4 mei en het vieren van de bevrijding en vrijheid op 5 mei. Door het fakkelspeldje te dragen, laten mensen zien dat ze herdenken en vieren belangrijk vinden. Steeds meer mensen steunen dit initiatief en dragen dan ook dit symbool. De fakkelspeldjes zijn in Beekbergen o.a. te koop bij Blom Schoenen.
De fakkelspeldjes zijn verkrijgbaar voor € 2,50 en de opbrengst komt 100% ten goede voor de 4 mei herdenking en viering op 5 mei in Beekbergen.

.

De Stichting 4 en 5 mei Beekbergen kan niet zonder financiële ondersteuning in de vorm van sponsoren en donateurs. Particulieren en bedrijven kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een financieel gezonde positie van de Stichting. Wilt u ook sponsor of donateur worden van de Stichting 4 en 5 mei Beekbergen? Neem dan contact op met het secretariaat via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of maak uw gift over naar NL11RABO0155187732 t.n.v. Stichting 4 en 5 mei Beekbergen.

.

Vlagprotocol

De Stichting 4 en 5 mei Beekbergen wil u aanmoedigen om op de dagen waarop wordt herdacht en gevierd uw betrokkenheid kenbaar te maken door naast het dragen van een fakkeltje de Nederlandse driekleur te hijsen. 4 mei: in de vooravond van 4 mei hangen in Nederland als blijk van eerbied en respect voor de doden de vlag halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang (zonder wimpel). Op 5 mei wordt de vlag in top gehesen tussen zonsopgang en zonsondergang (zonder wimpel).

.

Het Bestuur van de Stichting 4 en 5 mei Beekbergen hoopt u allen op vrijdag  4 mei en zaterdag 5 mei te mogen verwelkomen in Beekbergen.


Namens het Bestuur Stichting 4 en 5 mei Beekbergen
Rémon Mulder, secretaris
Email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken 

 
< Vorige   Volgende >