Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 20-05-2018 jaargang 14 nr 20 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemming en de dienst op 2e Pinksterdag.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 20 mei10.00 uurvoorgangerdhr. Bulens uit Apeldoorn, Pinksteren
organistHennita van der Zee
koffieschenkersArno Diks & Loes van Egmond
de bloemen gaan naarzr. Hoets van het Kanaal zuid
Zondag 27 mei10.00 uurvoorgangerdhr. J. Weyenberg uit Harfssen
organistHenk Mulder
koffieschenkersTheo Diks & Tilly Hertog

Jarig

Komende vrijdag 25 mei is zr. Hoets van het Kanaal zuid jarig. Na een niet gemakkelijk jaar toch de verjaardag bereiken mogen. Een reden om dankbaar voor te zijn. We wensen u samen met uw man een fijne dag en Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

De 1e collecte van vandaag

Veel christenen in Bangladesh braken met het hindoegeloof om christen te worden. Ze zijn kastenloos, arm, en kunnen nauwelijks lezen of schrijven. Ook hun voorgangers hebben weinig onderwijs gehad. De kerk in het district Mymensingh (MCCP) ondersteunt kleine, jonge kerkgemeenschappen om tot bloei te komen, en ondersteunt gemeenteleden om hun leefomstandigheden te verbeteren. Zo biedt MCCP gemeenteleden onderwijs, vaktrainingen en microkredieten om hun inkomen te vergroten. Dankzij alfabetisering kunnen zij bovendien zelf de bijbel lezen. Voorgangers worden voor het kerkenwerk toegerust. Op de zondagsschool krijgen kinderen bijbelonderwijs. Verder organiseert MCCP huiswerkbegeleiding en kinderkampen. Met de opbrengst van deze collectes kan MCCP in 2018 20 lokale kerken ondersteunen om bloeiende gemeenschappen van hoop te zijn.

De diaconie.

Koffiedrinken na de kerkdienst

Deze morgen is er, behalve de gelegenheid om na de kerkdienst achterin in de kerk een kopje koffie of thee te drinken, ook de mogelijkheid om dat bij Els Assies aan de Dorpstraat te doen.

2e Pinksterdag

Morgen, 2e Pinksterdag wordt in Beekbergen de traditionele openlucht Pinksterdienst gehouden. Het Freule Hartsen plantsoen, naast de hervormde kerk in Beekbergen, is het decor van deze altijd gezellige eredienst. Thema dit jaar is: ‘Het is feest vandaag'. De voorganger is ds. A.P. de Graaf. De dienst start om 10.00 uur, maar voor de vroege bezoekers is er vanaf 09.30 uur al koffie met wat lekkers. Ook na de dienst is er voor wie dat fijn vinden koffie en lekkers, en/of een luisterend oor voor, hen die dat nodig hebben.

Gemeente-uitje

We verzamelen om 13.00 uur in het Trefpunt, en gaan van daar naar de Vlindertuin in Harskamp. Jong en oud is welkom om mee te gaan, we hopen op een gezellige middag daar. Weer terug in het Trefpunt zal er voor soep en broodjes gezorgd worden, waarna we om ongeveer 19.00 uur hopen af te sluiten. Net als vorige jaren wordt er een eigen bijdrage van € 12,50 per persoon gevraagd. Opgeven is i.v.m. organisatie en catering wel noodzakelijk. Dit kan op het formulier. dat in de kerk hangt, of bij Zwanette Roukema: 06-53749729. Graag voor 27 mei.

De diaconie.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >