Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 10-06-2018 jaargang 14 nr 23 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de kerkdiensten van de komende weken en de diverse activiteiten voor de komende weken.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 10 juni10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, maaltijd van de Heer
organistHenk Mulder
koffieschenkersGerry & Martien Hertgers>
de bloemen gaan naarzr. van Engelen van de Libellestraat
Zondag 17 juni10.00 uurvoorgangerds. G. de Ruiter uit Alphen aan de rijn
organistHennita van der Zee
koffieschenkersEllen & Jacques Brink
Zondag 24 juni10.00 uurvoorgangerds. S. Muller uit Apeldoorn
organistWillem Kroon
koffieschenkersDik & Gerda van den Beld
Zondag 01 juli10.00 uurvoorgangerdhr. G. Timmer uit Heerde
organistHenk Mulder
koffieschenkerswijk 02
Zondag 08 juli10.00 uurvoorgangerds. J. Eldering uit Vaassen
organistHennita van der Zee
koffieschenkersHannie van de Beek & Tineke Klinkenberg
Zondag 15 juli10.00 uurvoorgangerds. Mulderij uit Zwolle
organistWillem Kroon
koffieschenkersReinoud & Zwanette Roukema

Jarig

Omdat de Kerknieuws voor een langere periode verschijnt, zijn hier alvast de jarigen van de komende periode:

  • 16 juni br. Fillekes van de Vlinderstraat
  • 17 juni br. Kooij van het Notaris feithpad
  • 25 juni br. Schraa van de Heimeriete
  • 27 juni br. Willemsen van het Vogelplantsoen
  • 30 juni zr. Hertgers van de Dorpstraat

We wensen u alvast een fijne verjaardag met allen, die u dierbaar zijn, en Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

Kamp Rock solid friends

Na een jaar wachten was het er dan eindelijk weer: clubkamp! Op vrijdagavond 01 juni vertrokken we naar onze kampbestemming in Leusden. Na het uitpakken van de spullen begonnen we aan onze favoriete clubsport volleybal. Bijna elke minuut, die we over hadden, hebben we hieraan besteed. Na een spannend en snel avondspel, een soort smokkelspel, lagen we rond 02.30 uur in bed.

Zaterdagochtend werden we veel te vroeg en met veel kabaal gewekt, en moesten we voor de ochtendgymnastiek komen. Gertjan en Michiel gaven dat. Na een rondje estafette en 2x hoofd-schouders-knieën-teen mochten we ontbijten. Na het ontbijt hebben we levend ganzenbord met bijbelvragen en hilarische opdrachten gedaan. ’s Middags hebben we in Amersfoort voor het spel Mister X de longen uit ons lijf gerend. In 2- of 3-tallen kregen we een cryptische omschrijving, zoals bijvoorbeeld: ‘Hans, do is ff anders’ of ‘Moet je nieuwe kleren, Sara’. Na het oplossen moesten we naar de winkel, die bedoeld werd. Daar stond één van de leiding, die je naam opschreef. Maar na 4 minuten kreeg je alweer een nieuw raadsel. Een super leuk spel, waarbij het sportieve team van Carlijn en Eline won. ‘s Avonds deden we in teams een spel, dat op ‘Ik hou van Holland’ leek. Geheel in stijl gekleed waren er team zwart/wit en team tropical. De overwinning ging naar team zwart/wit.

We hebben met veel tegenzin van Jolien afscheid moeten nemen. Zij stopt na heel veel jaren clubleiding te zijn geweest. Na veel ontspannen, dansen en muziek luisteren was de avond om 01.00 uur voorbij.

Zondag hebben we nog gevolleybald, gevoetbald en samen met de ouders van Frank taart gegeten. Na een mooie dienst van ds. Theunisse sloten we ons kamp om 15.00 uur af, en kwamen we moe, maar voldaan om 15.45 uur weer bij het Hoogepad terug. Het was een tof en super geslaagd kamp. Leiding heel erg bedankt!

Annet Wiersinga.

De 1e collecte van vandaag

Guatemala werd tientallen jaren lang door een gruwelijke burgeroorlog geteisterd. Nog altijd heeft de bevolking met veel geweld en corruptie te kampen. De sociale en economische ongelijkheid in het land is groot. Vooral jongeren, die tot de Maya-bevolking behoren, hebben tot onderwijs nauwelijks toegang, en weinig kans op werk. Vredescentrum Barbara Ford, partnerorganisatie van KerkinActie, wil hierin verandering brengen, en biedt aan deze jongeren een vakopleiding, bijvoorbeeld tot imker of een opleiding textiel bedrukken. De organisatie brengt de jongeren vervolgens in coöperaties samen, waarbij ze gezamenlijk een onderneming starten. Ook leren de jongeren om voor hun rechten op te komen. Ze krijgen zo een unieke kans om een eigen inkomen te verwerven, en hun levensomstandigheden structureel te verbeteren.

Ook de jonge Mildred volgde een opleiding op het centrum. Ze is ermee enorm geholpen, en heeft nu een eigen onderneming als imker in haar dorp, met wel 5 bijenkasten. Met de opbrengst van de honing zorgt ze voor inkomen voor haar familie. Door de opleiding op het vredescentrum Barbara Ford is voor haar een droom in vervulling gegaan. Dit jaar wil het centrum aan 80 jongeren een vakopleiding bieden, en 400 jongeren in (mensen)rechten trainen, en hen zo hoop op een goede toekomst geven. Met de opbrengst van de collecte steunt KerkinActie vredescentrum Barbara Ford en andere werelddiaconale projecten. Helpt u mee? Meer informatie staat op www.kerkinactie.nl/bijenhouden.

De diaconie.

Ons Kerkblad

Binnenkort verschijnt weer Ons Kerkblad. Kopij hiervoor kan t/m komende vrijdag 15 juni nog bij Wilma Boot ( Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ) ingeleverd worden.

Koffiedrinken thuis

Volgende week zondag 17 juni is er koffiedrinken ten huize van Roelof & Joke Wilbrink aan de Voshuizen. Omdat Joke momenteel in Randerode verblijft, zullen Frank & Astrid Bak helpen.

Pannenkoeken eten bij de Schuur

Zaterdag 23 juni gaan de jongeren ten bate van hun reis in 2019 weer pannenkoeken bakken. Kom tussen 11.30 uur en 13.30 uur smullen. De Schuur is open van 10.00 uur tot 15.00 uur, dus tijd genoeg om hier ook gezellig koopjes te vinden. Graag tot dan.

Met dank, Corry Hertgers.

Samen eten

Op dinsdagavond 26 juni is er weer Samen eten in het Trefpunt. We beginnen om 18.00 uur. T/m zondag 24 juni kunt u zich na de kerkdienst nog op de lijsten achterin de kerk opgeven.

Vanuit de gemeente

Afgelopen dinsdag 05 juni is zr. Wilbrink van de Voshuizen vanuit het Gelre ziekenhuis van Zutphen naar Randerode overgebracht om daar verder te revalideren. Dat kan nog een flinke tijd duren gaan. We wensen haar daarbij sterkte en geduld toe, en hopen met haar mee, dat het herstel voorspoedig verlopen mag.

Kerkdienst

Vandaag vieren we de maaltijd van de Heer. We lezen Psalm 139:1-6 & Luk. 22:14-23, en beluisteren, hoe die bijbelgedeelten hun licht over een heel actuele zaak werpen.

Kerknieuws

De Kerknieuws van deze zondag is er voor een aantal weken. De volgende verschijnt in het weekeinde van zondag 15 juli, en daarna weer gewoon wekelijks.

Ds. A.P. de Graaf.

 
Volgende >