Logo PKN

Menu

Avondmaal collecte, Rohingya vluchtelingen Bangladesh (17 juni) PDF   E-mail
De miljoen Rohingya, onder wie 700.000 kinderen, die voor geweld in Myanmar gevlucht zijn naar Bangladesh zijn opnieuw in Levensgevaar.

Door de hevige regenval kunnen delen van de vluchtelingenkampen onder water komen te staan en tenten en gezondheidsposten wegspoelen.
Iedere dag arriveren meer dan 15.000 vluchtelingen in de toch al overvolle vluchtelingenkampen. De vraag naar voedsel, onderdak, water en basishygiëne is groot. De mensen leven in omstandigheden waarin grote kans is op verspreiding van ziekten, zoals mazelen, difterie en cholera. Vooral kinderen zijn kwetsbaar.
In Bangladesh hebben lokale partnerorganisaties van Kerk in actie toegang tot de vluchtelingen in Cox’s Bazar. Daar bieden ze hulp aan 1500 families door voedselpakketten en hygiëne pakketten te verstrekken. Alleenstaande vrouwen, oude en gehandicapte mensen worden als eerste geholpen. Daarnaast worden de kinderen opgevangen op een rustige, veilige plek waar ze psychische ondersteuning krijgen, liederen zingen en knutselen.
Voordat de moesson komt, zet Kerk in Actie alles op alles om er voor te zorgen dat kinderen en volwassen overleven. Uw bijdrage is van harte aanbevolen.

 
< Vorige   Volgende >