Logo PKN

Menu

Discipelschap: een dankwoord PDF   E-mail
Vijf maanden geleden stapte ik in het vliegtuig richting Zwitserland i.v.m. het volgen van een evangelisatischool, ook wel een Discipelschap Training School genoemd.


Na drie maanden in Zwitserland te zijn geweest ben ik terug gegaan naar Nederland om vervolgens (samen met mijn vriend Jacko) voor drie weken naar Rome te gaan om diaconaal werk te verrichten onder daklozen, vluchtelingen en kwetsbaren. Dit ging uit van de katholieke organisatie Sant’ Egidio.
Deze organisatie is hierin erg actief en betrokken. En niet alleen in Rome, maar over de hele wereld. Zo zitten ze bijvoorbeeld ook in Amsterdam en Apeldoorn.

Jacko en ik hebben veel mogen betekenen voor de mensen in Rome. Zo hebben we iedere week voedsel en drinken uitgedeeld aan daklozen rondom de Sint Pieter, hebben we meegeholpen in een groot daklozencentrum waar zo’n 800 mensen per dag komen eten en hebben we regelmatig op eigen initiatief broodjes met Bijbeltekst uitgedeeld aan daklozen. Het was heel mooi om te zien hoe warm en hartelijk dit wordt ontvangen.
Bovendien zijn we naar een activiteit geweest voor verstandelijk beperkten. Zij waren op een prachtige plek aan het schilderen en leer bewerken. In de eerste plaats is dit een mooie manier om zichzelf te kunnen uiten en daarnaast verkopen zij deze werken voor het goede doel.

Verder hebben we op 1 mei, de dag van de arbeid in Rome, geholpen om een stevige lunch te serveren onder daklozen. Dit deden we samen met veel vrijwilligers van Sant’ Egidio. Er werd echt een feestje van gemaakt met muziek, mooi gedekte tafels, wijn en lekker eten. Het was bijzonder om te zien hoe deze katholieke organisatie een stukje van Jezus’ liefde uitdraagt en dat wij hier ook aan konden bijdragen.

Graag wil ik nog een bijzonder verhaal delen van iemand die dakloos is geworden.
Op een dinsdagavond gingen we, samen met de organisatie, op pad om broodjes en drinken uit te delen in het centrum van Rome. We ontmoette een man van middelbare leeftijd en hij vertelde ons dat hij vorig jaar een voetbaltoernooi georganiseerd heeft om geld in te zamelen voor slachtoffers in rampgebieden. Deze actie had destijds veel geld opgehaald en hij was momenteel met een nieuwe inzamelingsactie bezig. Heel indrukwekkend en bemoedigend dat iemand die zo weinig heeft zoveel kan uitdelen en kan betekenen voor anderen. Om stil van te worden...

.

Het is een treffend beeld van Sant’ Egidio om Jezus te zien en ontmoeten in de armen. Dit hebben we echt mogen zien en ervaren. We kunnen terugkijken op een bijzondere, mooie en leerzame tijd waarin we mochten dienen in Gods koninkrijk en mensen liefdevol konden bemoedigen.
.

Ik wil iedereen bedanken voor zijn/haar betrokkenheid middels gebed, financiële middelen en/of andere wegen die van steun zijn geweest.
.

Heel hartelijk bedankt!

Een warme groet,
Marissa Franken

 
< Vorige   Volgende >