Logo PKN

Menu

Verslag van activiteiten ten behoeve van de jongerenreis 2019 PDF   E-mail
De maand juni was een mooie maand in onze voorbereiding.

.

Op 3 juni was de start met een geweldige High Tea in de tuin van de dominee. Het weer was perfect om lekker lang te blijven praten. Een heel groot deel van de gemeente was lekker komen smullen van alle lekkernijen die de jongeren hadden gebakken of gemaakt. De thee, de koffie, de hapjes en de bowl gingen er snel doorheen. Gelukkig konden we met dank aan Johan Welner snel extra koffie bijmaken. Het opzetten van het volleybalnet was een gouden greep voor de kinderen. Het was een erg gezellig samenzijn. Het heeft daarnaast ook onze spaarpot weer veel opgeleverd: meer dan 700 euro! .


Op 16 juni waren enkelen van ons aanwezig bij het festival Zomerjeuk rondom de Boerderij. De verkoop van smoothies leverde het mooie bedrag van ongeveer 200 euro op.

.
De maand werd afgesloten met het traditionele bakken van pannenkoeken bij De Schuur in Lieren. Met vier pitten was bijna niet op te werken tegen de grote vraag. Gelukkig vermaakten de klanten zich goed met een bezoek aan De Schuur, koffie en thee en elkaars gezelschap. Met meer dan 200 gebakken pannenkoeken was een opbrengst van ongeveer  500 euro een heel mooi resultaat.

.
Naast de opbrengst van de collecte van de bruiloft van Jaco en Geke Buurman (160 euro) mochten we ook een bijdrage van ruim 40 euro ontvangen van Bijbeluurtje ’t Hofje.

.

We zijn dankbaar dat we vast mogen stellen dat onze acties geld opleveren, maar bovenal dat het helpt een nieuwe groep jongeren en leiding te vormen. Daarnaast leveren we hopelijk een goede bijdrage aan het gemeente zijn van onze kerken en het zichtbaar zijn van onze kerken in de samenleving. De komende zomerperiode lijkt het rustig te zijn, maar zijn we achter de schermen druk bezig met het voorbereiden van de acties voor het najaar en met de eerste voorbereidingen voor de reis zelf.

.

Tijdens een tweeweekse reis voor en met een groep van ongeveer vijftien jongeren tussen de 17 en 25 jaar bieden we hulp aan lokale mensen in de vorm van bouw- en kluswerkzaamheden, kinderwerk, voedselpakketten en persoonlijk contact. Dit doen we vanuit drie kernthema's: samen geloven, samen werken en samen zijn. Het doel van de reis in 2019 staat nog niet vast, maar is waarschijnlijk weer in Oekraïne.

.

Wilt u onze activiteiten financieel ondersteunen? Dan bent u van harte uitgenodigd om geld over te maken naar IBAN NL46RABO0149521332 t.b.v. Diaconie N.H. gemeente inzake Jongerenreis 2019 (+ evt. de gesteunde actie).

.

Word je enthousiast van de acties voor de jongerenreis 2019 en wil je zelf ook een bijdrage leveren in de voorbereiding, neem dan vooral contact op met mij via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

.

Word je enthousiast van de acties voor de jongerenreis 2019 en wil je zelf als jongere ook mee, dan kan je je nog steeds aanmelden bij mij via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

.

Namens de jongeren en de leiding van de jongerenreis 2019, Frans Hietbrink

 
< Vorige   Volgende >