Logo PKN

Menu

Uitgangscollecte MAF-piloot Marijn Goud in Angola (19 augustus) PDF   E-mail
Mensen die in de uitersten van de aarde wonen, zijn vaak afgesloten van de buitenwereld.

Dat beperkt hun mogelijkheden zich te ontwikkelen, hulp te ontvangen en het Evangelie te horen. MAF (Mission  Aviation Fellowship) maakt hen bereikbaar voor Gods liefde.

MAF vliegt voor meer dan 1000 kerken en (hulp)organisaties. Heel belangrijk als elke seconde telt bij een ramp, epidemie of medische noodsituatie. Vaak zijn de wegen slecht en in de regentijd onbegaanbaar. Dorpen liggen ver uit elkaar of er zijn geen wegen naartoe.

Piloot/monteur Marijn Goud
en zijn vrouw Noortje zetten zich sinds 2014 in voor MAF Angola. Hij voert bijv. medische  evacuaties uit en ondersteunt  zendings- en ontwikkelingshulp aldaar. In het jaar 2014 vertelden zij in Beekbergen al eens over hun toekomstige- en voorbereidende werkzaamheden.
Noortje zet haar ervaring als lerares in om kinderen te helpen waar nodig. Vooralsnog geeft ze haar eigen kinderen les in een klaslokaal aan huis.
Daarnaast is ze zeer betrokken om  vanuit de plaatselijke kerk vrouwen vaardigheden  te leren waarmee ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Televisieserie geeft een inkijkje
De acht-delige serie ‘Bushpiloten’ die de EO in deze zomertijd vanaf 7 juli uitzendt op de vroege zaterdagavond, geeft een inkijkje in het leven van MAF-piloten en hun gezinnen. Marijn en Noortje werden uitgekozen, onderdelen van hun inzet te laten zien. De uitgangscollecte op zondag 19 augustus as. is bestemd voor ondersteuning van het werk van dit pilotengezin.

 
< Vorige   Volgende >