Logo PKN

Menu

Open Doors helpt bij herstelwerk in Irak PDF   E-mail
Ongeveer 40 vrouwen in onze kerkelijke gemeente bidden voor vrouwen in moeilijke situaties. Deze maand is Noor uit Irak zo’n zus voor wie wordt gebeden.

.

Gevlucht uit het paradijs
Tot IS-strijders in 2014 mijn stad binnenvielen, was Qaraqosh als een paradijs voor mij, vertelt Noor met een lach op haar gezicht. Toen zij en haar familie moesten vluchten was ze verloofd met Anmar. In die periode is ze met hem getrouwd en samen kregen ze een dochter, Ashly. Veel gezinnen vluchtten naar veiligere landen. Dat heb ik ook overwogen toen we nadachten over de toekomst van onze dochter, zegt ze.

.
Terug in een spookstad
‘Na rijp beraad besloten we terug te gaan en de stad weer op te bouwen. Terugkeren was niet makkelijk. Het deed veel pijn te zien hoe Qaraqosh was vernietigd. Het was een hel; ik rook bloed, vuil, lichamen. Het was een spookstad. Geen licht, helemaal niks.’

.

Wederopbouw
Noor gaf niet op en ging aan het werk. Ze kreeg een baan aangeboden als architect. Ze helpt gezinnen om hun huis te repareren en te verbouwen. Ze is trots dat ze haar gemeenschap zo kan helpen. Ze droomt dat Qaraqosh mooier wordt dan het was, weer zoals het paradijs.

.

Dankbaar voor hulp en gebed
Namens mijzelf en andere christenen in Irak zijn we dankbaar dat jullie aan ons denken. We waarderen het enorm dat jullie ons helpen en voor ons bidden.
• Dank dat dankzij de inzet van Noor en anderen er weer een toekomst mogelijk is in Qaraqosh; zo blijft het Lichaam van Christus in Irak present;
• Bid om zegen over het leven van de jonge Ashly. Ook om wijsheid voor de ouders om hun dochter op te voeden in deze omstandigheden;
• Bid om steun en kracht voor christenen die willen terugkeren naar hun verwoeste plek van herkomst. (O.D.-gebedsnieuws).

.

Giften  voor Irak kunnen worden overgemaakt:
NL08  INGB 0000 007733 o.v.v. Irak t.n.v. Open Doors, Ermelo.

O.D.-werkgroep Beekbergen

 
< Vorige   Volgende >