Logo PKN

Menu

Avondmaalcollecte ZOA, voor voedselhulp in crisisgebieden (2 september) PDF   E-mail
Jemen, Myanmar, Zuid-Soedan, Syrië… Vier plekken in de wereld waar op dit moment zo’n groot tekort aan voedsel is, dat hongersnood dreigt.  Hulp is nú nodig. ZOA wil daarom in actie komen door voedselpakketten uit te delen aan getroffen gezinnen. Maar daar is finaciële hulp bij nodig.
De situatie is schrijnend. Door hevig geweld in hun land of een zware natuurramp hebben veel gezinnen al het nodige meegemaakt. Maar door het tekort aan voedsel staan ze nu voor een nieuw probleem. Want hoe geef je je kinderen te eten als er niets meer is?
ZOA hulpverleners zijn ter plaatse en staan klaar om te helpen. Met uw gift kunnen ze gezinnen in nood helpen met een goed gevuld voedselpakket, dat onder andere bloem, olie, rijst en kidneybonen bevat.
De afkorting ZOA staat voor Zuidoost-Azië, de regio waar ZOA in 1973 begon met haar werk. In dat jaar kwamen drie studenten uit Groningen op het idee om geld in te zamelen voor Vietnamese bootvluchtelingen. Dit ging zo goed, dat ze al snel startten met het uitzenden van veldwerkers. Het duurde niet lang voordat ze hun activiteiten konden uitbreiden naar Laos en Cambodja.
Nu, ruim veertig jaar later, biedt stichting ZOA hulp, hoop en herstel in maar liefst vijftien landen op drie continenten. En ook al heeft hun naam daarmee de oorspronkelijke betekenis verloren, hun doel is gelijk gebleven: steunen slachtoffers van natuurrampen en gewapende conflicten, zodat zij op den duur weer op eigen benen kunnen staan.
www.zoa.nl
 
< Vorige   Volgende >