Logo PKN

Menu

Uitgangscollecte: TEAR, Noodhulp Lombok (28 oktober) PDF   E-mail

Het Indonesische eiland Lombok is getroffen door meerdere zware aardbevingen.

Met vijf zware aardbevingen en honderden naschokken vielen tot nu toe al 436 doden. De bevingen hebben geleid tot een enorme verwoesting. Meer dan 64.000 huizen zijn beschadigd of ingestort. Zo'n 300.000 mensen slapen op straat. Tear werkt samen met de leden van het Christelijk Noodhulpcluster en biedt hulp via lokale partnerorganisaties.
De lokale partner van Tear verleent noodhulp met een netwerk van dertig Indonesische kerken en lokale, christelijke hulporganisaties. Dit netwerk is in 2016 in samenwerking met Tear opgericht om meer samen te werken rond noodhulp en rampenpreventie.
Na de eerste aardbeving op 29 juli heeft het netwerk onmiddelijk hulpteams naar het getroffen gebied gestuurd. De teams zijn actief in het district Bayan, in het noorden van Lombok, waar het epicentrum van beide aardbevingen lag. Ze organiseren noodopvang voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen, mensen met een beperking en zwangere vrouwen. De komende tijd gaat het netwerk zich gezamenlijk inzetten in de plaats Sakundana, waar nog maar weinig hulp wordt geboden.
 
Volgende >