Logo PKN

Menu

Alpha Cursus PDF   E-mail

Voorafgaand aan de start van de nieuwe cursus zijn we als leiding naar de inspirerende trainingsdag in Veenendaal geweest.

Wat mooi was dat om met ruim 500 mensen te leren over de cursus en geïnspireerd te worden met en door elkaar.
13 september is vervolgens de nieuwe Alpha cursus gestart in het Hooge pad. Een kleine gemotiveerde groep cursisten heeft de eerste twee avonden al gevolgd.
De eerste avond was een introductieavond, waarin ook het thema ‘Is er meer?’ is besproken. Na een overheerlijke maaltijd heeft Ginus Kort een mooie inleiding gegeven, waarna in kleine groepjes is doorgepraat over dit onderwerp. Afgelopen donderdag stond de vraag ‘Wie is Jezus?’ centraal waarbij Adriaan Theunisse de inleiding en het groepsgesprek leidde, nadat we eerst een enorme stapel pannekoeken soldaat hebben gemaakt.
Mooi om zo met elkaar in gesprek te gaan, met die verschillende achtergrond die de cursisten met zich mee brengen. Want dat maakt Alpha zo speciaal; het maakt niet uit of je al een heel leven in de kerk komt, of nog helemaal niets weet van het christelijk geloof.

We hopen dat ook de komende avonden zo mooi zullen verlopen. Er is nog tijd en ruimte voor meer cursisten om in te stappen, dus mocht je belangstelling hebben neem dan even contact met Ger, Ginus of mij op.

Namens het Alpha-team,
Anne van der Wal.

 
Volgende >