Logo PKN

Menu

Diensten van 4 november PDF   E-mail

Zondag 4 november vindt in de morgendienst de 2e themadienst plaats

van ons jaarthema ‘een discipel dient’. Op de startzondag stonden we stil bij de liturgie. We ontdekten dat dit bijzondere woord ‘liturgie’ uit het Grieks komt en ‘dienen’ betekent: ons dienen van God en bij Gods dienst aan ons. Met een tegenstem en een vierstemmig refrein hebben we samen het His Voice onze lofzang extra klank gegeven.
Een ander Grieks woord voor ‘dienen’ is ‘diakonia’. Dit staat in de 2e themadienst centraal. Denk aan het dienende werk van de diakenen. Maar denk vooral aan de grootste Diaken, de Here Jezus. Want Hij zegt dat Hij ‘niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen (diakonia) en Zijn leven te geven tot losprijs voor velen’. Deze dienende grondhouding van de Here Jezus willen we diep op ons in laten werken in deze dienst om ons door vrij te laten maken, om ons opnieuw te laten bezielen tot dienstbaarheid, of om onze dienstbaarheid weer opnieuw te vullen met deze bezieling.
Ons jaarthemalied dat we vorige keer vierstemmig gezongen hebben, willen we opnieuw gaan zingen. Evenals sommige andere liederen. Om de melodielijnen weer even op te frissen gaan we voorafgaand aan de dienst, om 9.15 uur, inzingen. Ook als iemand vorige keer nog niet meedeed: van harte welkom om aan te sluiten!
Na afloop van de dienst is er koffiedrinken in het Hoogepad. Daar is ook gelegenheid kennis te maken met Thomas en Cobi Roest, die wij via het deelgenotenprogramma van de GZB gaan ondersteunen in hun uitzending naar Thailand. Het is hun verlangen om daar over de Here Jezus te gaan vertellen.

.

Zondagavond is de derde Brondienst. We gaan naar Ruth kijken. Een bijzondere vrouw: sterk, dienstbaar, met koninklijke trekken zelfs. Het boekje ‘Ruth’ telt maar vier hoofdstukken en is een doorlopend, meeslepend verhaal. Misschien aardig om het ter voorbereiding eens een keer helemaal door te lezen. .

Uitgangscollecte: Najaarszendingsweek

.

In de morgendienst is er kinderoppas en kindernevendienst in Het Hoogepad.

.

Klik hiernaast voor informatie van andere diensten.

.

Als u als groep naar de kerk komt, kunt u van tevoren contact opnemen.

.

Zondag, 4 november Beekbergen
10.00 uur Ds. A. Theunisse (themadienst)

19.00 uur Ds. A. Theunisse (brondienst)

.

Zondag, 4 november Zonnnehuis
10.30 uur Ds. M. Boelhouwer

.

Zaterdag, 3 november Markenhaven
14.30 uur Mw. I.M. Bossenbroek-Baller

.

Woensdag, 31 oktober De Vier Dorpen
15.00 uur Dhr. Bloemendal

 
< Vorige   Volgende >