Logo PKN

Menu

Laatste berichten uit Ghana PDF   E-mail

Na mijn laatste bezoek aan het O.C.C is er weer van alles gebeurd, er is een muur om de speelplaats waar in februari de speeltoestellen zijn geplaatst zodat niet iedereen binnen kan komen.

 

De voedselprijzen in Ghana zijn schrikbarend gestegen. Het is voor Mary een grote zorg om iedere dag weer eten te kopen voor de kinderen en voer voor de kippen. De diaconie heeft haar financieel ondersteund om voer voor de kippen te kopen, omdat ze nog geen inkomsten had van de eieren. De kippen leggen nu voldoende eieren zodat ze weer genoeg geld heeft om eten te kopen voor de kinderen en voer voor de kippen.

 

Image 

 

Met de kinderen gaat het goed, ze gaan allemaal weer naar school waarvan 32 kinderen naar de middelbare school. Mary heeft weer een drukke tijd gehad van inschrijven en plaatsen van kinderen op scholen, de kosten voor de scholen is voor Mary een grote uitgaven post en is zij afhankelijk van giften.

Het is natuurlijk geweldig dat de kinderen met een diploma op zak en hopelijk een baan het weeshuis kunnen verlaten. Samen met de diaconie, familie en vrienden sponsoren we 12 kinderen. Het zijn aanzienlijke bedragen,maar het is voor de toekomst van deze kinderen en hun land. We ondersteunen dit project dan ook van harte.

In december ga ik weer naar Ghana om daar kerst te vieren met de kinderen. Ze hebben dan vakantie. Ik kan dan van alles organiseren rond om kerst, zoals een kerstnachtdienst, samen naar de kerk met kerst en een kerstdiner op z´n Ghanees, misschien ook nog een dag met de kinderen een reisje maken. Ik hoop dat het een fijne tijd zal zijn. Wat extra aandacht is zeker voor deze kinderen zo belangrijk.

Kerst in Ghana. Het heeft destijds een diepe indruk op mij gemaakt. De mensen zijn zo blijmoedig in hun geloof ondanks dat ze weinig bezit en geld hebben, het inspireert mij in mijn geloof en wil dat graag met hun delen vandaar mijn besluit om met kerst naar Ghana te gaan.

Op 14 december vertrek ik naar Ghana en op 5 januari kom ik weer terug, de koffers beginnen zich al aardig te vullen. Een mevrouw heeft voor de meisjes 32 jurken genaaid, kinderen van de benjaminclub hebben pennen gekocht, de kindernevendienst heeft het spaargeld van het afgelopen jaar bestemd voor het weeshuis, en ook de zondagschool draagt haar steentje bij, geweldig allemaal. Ik zal het een goede bestemming geven en als ik weer terug ben hiervan verslag doen.

 

Martha Florijn.

 

P.S. ik heb een dvd van Mary gekregen waarin zij uitleg geeft over het weeshuis en de kippenfarm. Als u belangstelling heeft om zo meer inzicht te krijgen kunt u de dvd bij mij ophalen.

 

 

 
< Vorige   Volgende >