Logo PKN

Menu

Weerzien in Ghana: nu met foto´s PDF   E-mail

Het waren weer onvergetelijke weken, het weerzien van de kinderen is voor mij altijd weer heel bijzonder. Op 1 maart vertel ik na de dienst meer over mijn bezoek in december 2008.

 

ImageImage

 

Het was kerstvakantie dus alle kinderen waren in het weeshuis. Omdat mijn reis was uigesteld vanwege het overlijden van mijn moeder, kwam ik 2 dagen voor kerst aan in het weeshuis. de koffers vol met spullen voor de kinderen. Ik had een dag de tijd om een kerstviering voor te bereiden, een koortje samen te stellen, de eetzaal te versieren, chocolademelk maken, een sinaasappel en een stukje cake in een servetje en kaarsjes op de tafels die we ´s-middags nog samen op een kerststerstandaard hebben geplakt en versierd. Om 20.00 uur waren alle kinderen in de eetzaal en hebben we kerstavond gevierd, het was voor mij indrukwekkend en ook de kinderen hebben er van genoten. Het meisjes koor heeft prachtig gezongen, een van de oudere jongens heeft het kerstevangelie voorgelezen en natuurlijk het kerstverhaal. Het was een onvergetelijke avond, een Hollands kerstfeest in Ghana. Eerste kerstdag was er ´s-avonds een kerstdiner met rijst en kip en een flesje cola. Het was heerlijk en gezellig om zo samen te zijn. Voor Mary een grote verrassing toen ik haar vertelde dat er genoeg geld was om een boring te doen naar schoon drinkwater, ze had al informatie ingewonnen bij verschillende bedrijven en ging meteen bellen. De volgende dag kwam er al iemand van een bedrijf, en na overleg konden ze de week na kerst al beginnen.

 

ImageImage

 

ImageImage

 

ImageImage

 

ImageImage 


Twee dagen moesten ze boren om bij de bron te komen. Ik vond het heel spannend en ben dan ook regelmatig wezen kijken hoever ze waren. Aan het eind van de tweededag kwam er water uit de grond, het was geweldig om te zien hoe blij iedereen was. Nu hebben ze voldoende water en Mary vertelde mij dat ook de mensen in de buurt water kunnen halen, zo help je elkaar. Er is een electrische pomp geplaatst om zo ook het water naar de huizen te pompen. Schoon drinkwater voor ons zo gewoon, maar in Afrika nog steeds niet vanzelfsprekend. Dankzij de giften en bijdrage van de diaconie is dit project gerealiseerd. Nieuwjaarsdag naar de kerk met alle kinderen het was weer een groot feest en maakte weer veel indruk op mij. Zaterdag na oud en nieuw zijn we een dag uit geweest, het is altijd een heel avontuur met een grote en een kleine bus  70 kinderen en 10 volwassenen is het een hele onderneming.

 

ImageImage

 

ImageImage


We zijn naar een monkey sanctuary geweest en naar een waterval in Kintampo, het was een geweldige dag de kinderen hebben genoten, maar ik was ook blij dat we weer allemaal veilig thuis waren.

 

ImageImage

 

ImageImage

 

En dan is de laatste week al weer aangebroken en moet ik afscheid nemen, het waren fantastische weken waar ik met een goed gevoel op kan terug kijken. Ik zal op 1 maart tijdens het koffie drinken foto´s laten zien en nog het een en ander vertellen over het weeshuis.

 

ImageImage

 

ImageImage


Een hartelijke groet van Martha Florijn.

 

DEAR MARTHA AND ROELOF JAN,
I WISH TO INFORM YOU OFFICIALLY THAT WE NOW HAVE OUR OWN MECHANISED WELL. WE PUMP IT EVERY OTHER DAY INTO THE THREE POLYTANKS.
ONBEHALF OF THE KIDS AT THE OCC WE THANK EVERYONE WHO GAVE MONEY TO MAKE OUR DREAM COME TRUE.
PLEASE LET ALL KNOW THAT WE ARE GRATEFUL.
GOD RICHLY BLESS ALL OF YOU.
BYE.
MARY

 

ImageImage

 
< Vorige   Volgende >