Logo PKN

Menu

Ghana! PDF   E-mail
Wat een ervaring zeg!
 
3 maanden lang hebben we kunnen genieten van een totaal andere cultuur, een ander klimaat, andere mensen en een andere leefomgeving! De mensen zijn erg gastvrij en sociaal, en we voelden ons er al snel thuis!
We verbleven op "The Offin Children Centre", een weeshuis van ongeveer 80 kinderen. Het was er altijd gezellig. We hebben leuke dingen met de kinderen gedaan, veel geknutseld en spelletjes gespeeld, geschminkt, en nog veel meer! Maar ook zijn we twee keer een dagje uit geweest met alle kinderen van het weeshuis! De eerste keer naar een waterval en de tweede keer naar een meer! Wat vonden de kinderen dat geweldig zeg! Iedereen badderde bijna de hele middag in het water, ook al konden ze niet zwemmen, ze konden in ieder geval wel lekker in het ondiepe spetteren! Ook de busrit erheen was een feestje, allemaal busliedjes zingen! Ja het sfeertje zat er goed in!
Dat was ook zo op de muziekdag. Wij hadden een muziekinstallatie gehuurd en van ‘s ochtens vroeg tot in het eind van de middag waren de kinderen lekker aan het dansen, wat een lol hadden ze! Dit soort dagjes maken ze normaal gesproken niet mee, en dat maakte het dus extra bijzonder en leuk om te doen voor hen!
 
Daarnaast hebben we ze ook in wat praktische dingen kunnen helpen. Nieuwe muskietennetten voor de ramen, want de oude waren helemaal versleten en daar zaten veel gaten in. Ook 20 nieuwe matrassen hebben we mede dankzij uw kerk kunnen geven. Dat was ook wel hard nodig want de kinderen sliepen echt op de houten planken! De kinderen waren zo trots op hun nieuwe matras!
 
Maarten kwam ons halverwege april helpen bij het weeshuis. De kinderen vonden het geweldig dat er nu ook een jongen was en op de eerste avond was hij al meteen lekker met ze aan het voetballen. Samen met hem hebben we ook nog een pannenkoekendag gehouden, wat was dat smullen zeg! De kinderen vonden het ook erg leuk om ons te helpen met bakken! Ook hebben we met zijn drieeen een toneelspel voor ze gespeeld, dat was lachen, gieren en brullen! Geweldig vonden ze het! Eigenlijk kon je je niet vervelen op het weeshuis, de kinderen hebben een tekort aan aandacht, en kwamen dus altijd naar onze kamer om met ons te kletsen, te spelen of gewoon lekker bij ons op de bank te luieren.
 
Ook hebben we veel van de cultuur van Ghana kunnen zien. We hebben een begrafenis bijgewoond, Independence Day meegemaakt, op kraamvisite geweest, en ook een paar keer een kerkdienst bijgewoond, wat een feest is dat zeg! Voorin de kerk stond een band, en een soort gospelkoor, alle vrouwen dansen in kleurrijke jurken en mannen klappen zo'n mooi ritme. Tijdens de collecte gaat iedereen dansend naar voren zijn bijdrage geven! Heel leuk om dit allemaal mee te maken.
 
Al met al hebben we zooo ontzettend veel gezien en gedaan en vooral enorm genoten van de kinderen!
Ja, we missen Ghana! En hopen dat we er snel weer een keer naartoe kunnen!
 
Lijkt het jullie leuk om ook wat te kunnen zien, er staan heel wat foto's op deze site:
 
http://picasaweb.google.com/schraaanne
 
Groetjes,   Marleen Revenberg en Anne Schraa
 
< Vorige   Volgende >